Dana 24.12.2014. god. održana je predstava „Novogodišnji sokak“ dečje dramske sekcije SOMBORSKOG EDUKATIVNOG CENTRA. U Novogodišnjoj verziji „ Mikinog sokaka“ glavne junake na kraju posećuje Deda Mraz sa junacima bajki: Petrom Panom, Zvončicom, Pepeljugom i Vilom. Oni unose praznično raspoloženje među glumce i publiku.

Opširnije...

Dana 26.12.2014.god u organizaciji PSIHOZON-a organizovana je interaktivna-prodajna izložba radova kreativaca/hobista- ZIMSKI KALEIDOSKOP IDEJA, na Dečijem odeljenju biblioteke Karlo Bijelicki u Somboru. U ovoj manifestaciji učešće su tradicionalno uzeli članovi učeničke zadruge „Pčelica“.Sav prihod od prodaje biće utrošen na nove materijale.

Opširnije...

U okviru projekta „Konjović i mali mornari“ u petak 28. novembra u 12 časova u prostorijama škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ , otvorena je izložba dečjih radova inspirisanih slikarstvom Milana Konjovića.  Udruženje Bioarh u saradnji sa galerijom Milan Konjović i “ Udruženjem roditelja Sombor”, 18. novembra, organizovalo je posetu učenika naše škole i učenika OŠ “Avram Mrazović” galeriji Milan Konjović,  gde su se upoznali sa životom i stvaralaštvom našeg poznatog umetnika. Izložba “malih mornara” rezultat je niza radionica, održanih u školi “Vuk Karadžić” a, pod pokroviteljstvom grada Sombora.

Opširnije...

Dana 23.12.2014.godine u objektu škole „Vuk Karadžić“, na Apatinskom putu održana je novogodišnja predstava „Morski svet u potrazi za Deda Mrazom“ u izvedbi učenika i nastavnika škole. Tom prilikom su učenicima podeljeni paketići od strane: organizacije „ADRA“, škole stranih jezika „Mia“, Upravnog odbora SNS-a i Uprave grada Sombora.

Opširnije...

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje realizovane su aktivnosti povodom obeležavanja Evropske nedelje smanjenja otpada , koja traje od 22-30 novembra 2014. godine.

U skladu sa ovom akcijom , 25. 11. 2014. godine realizovana je   Ekološka radonica na temu : STOP! BACANJU HRANE, u kojoj su pored učenika ,nastavnika i medicinske sestre iz  skole učestvovali i učenici i nastavnica i iz Srednje škole „ Sveti Sava“ , kao i  Mirjana Filipović , medicinska sestra  Savetovališta za mlade Doma zdravlja  „ dr Djordje Lazić“ iz Sombora .

Opširnije...

Dana 23.12.2014. učenici Gimnazije „Nikola Tesla“ iz Apatina uz Deda Mraza i prikladan program donirali paketiće za učenike naše SŠ.

Opširnije...

U petak, 21. novembra 2014. god održano je predavanje za roditelje na temu „ Profesionalna orijentacija učenika“ . Pedagog i nastavnici uže stručnih predmeta obrazovnih profila, cvećar, servir i bravar, upoznali su roditelje sa mogućnostima izbora zanimanja u našoj školi. U okviru predavanja prikazana je prezi prezentacija „ Područja rada i obrazovni profili u srednjoj školi“. Aktivno učešće uzeli su i roditelji svojim sugestijama i predlozima.

Opširnije...

Gradonačelnik Sombora Saša Todorović, uz pomoć neizbežnog Deda Mraza, uručio je prve novogodišnje paketiće učenicima naše škole. Paketićima se obradovalo 74 dece koji su, zahvaljujući se na poklonu priredili prigodan program, koji je rezultat rada učenika i njihovih nastavnika na vannastavnim aktivnostima. Podeli paketića prisustvovali su i roditelji dece i direktorka ŠOSO „Vuk Karadžić“ Sonja Durut.

Opširnije...

U sredu , 19.11.2014. godine u Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom " Vuk Karadžić" Sombor kroz realizaciju sportske nedelje  obeležen je SVETSKI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA:
Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obeležava se od 2005. godine Rezolucijom UN.  16. novembar predstavlja priliku da se  skrene pažnja  javnosti na saobraćajne nezgode i mere za njihovo sprečavanje, da se institucije i društvo podsete na odgovornost i da se istakne značaj  javne svesti o posledicama saobraćajnih nezgoda.
U Srbiji se ovaj dan memorijalno obeležava od 2007 . godine.
Inicijativa da se ovaj dan obeleži u obrazovno - vaspitnim ustanovama   potekla je iz saradnje Ministarstva za prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Opširnije...

Dana 18.12.2014. učenici internata škole pripremili novogodišnju priredbu na kojoj su npodeljeni paketići učenicima naše OŠ – paketiće donirala Humanitarna organizacija „Adra“. Istoga dana podeljeni paketići i za decu radnika.

Opširnije...

U sredu, 24.11.2014. godine, u posetu školi došli su predstavnici učeničkog parlamenta OŠ „Branko Radičević“ iz Stapara zajedno sa svojom mentorkom pedagogom Tijanom Francuz. Razlog posete bila je humanitarna akcija organizovana u toj školi povodom Svetskog dana humanosti (19. avgust). Učenici su tom prilikom sakupili veću količinu školskog  pribora i slatkiša, koje su sa dobrim željama darovali učenicima naše škole. Goste su dočekali predstavnici našeg parlamenta, koji su nakon kraćeg upoznavanja sa gostima iz Stapara pokazali svoju školu.

Opširnije...

Dana 17.12.2014. u poseti bili učenici SŠ „Ružica Rip“ iz Sombora sa katoličkim veroučiteljem Josipom Pekanovićem. Nakon kraćeg programa koji su izveli učenici internata održana zajednička kreativna radionica „Zimske čarolije“. Deca počešćena slatkišima koje su doneli učenici sa veroučiteljem.

Opširnije...

U cilju promocije zdravog života i rekreacije, razvoja svesti o važnosti sopstvenog zdravlja i bezbednosti, o potrebi negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti, naša škola je od 17-21.11.2014. godine realizovala je prvu nedelju školskog sporta. Učenici su cele nedelje učestvali u raznim aktivnostima koje su bile utvrdjene rasporedom po danima koji možete videti u priloženoj prezentaciji.


Opširnije...

Kompanija NovaTel  d.o.o  u okviru svog Projekta NT-WiFi , a koji podrazumeva  razvoj informatičke infrastructure u školama u Srbiji, opremila je našu ustanovu besplatnm internetom za đake.  Na ovaj način učenici imaju mogućnost  da se besplatno povežu na Internet , pročitaju školske novosti, provere poštu ili potraže druge informacije  koje sui m u tom trenutku važne .

Opširnije...

Dana 13.11.2014. godine postavljen je novi svetski rekord u okviru događaja pod nazivom "Brzo slaganje čaša 2014". Prema Svetskoj Organizaciji za brzo slaganje čaša (SOBSČ) ova godina je prevazišla sva očekivanja oborivši dotadašnji rekord iz 2013. godine. Učesnici koji su  oborili rekord dolaze iz 35 zemalja širom sveta. Ovo je deveta godina kako se SOBSČ ujedinila sa nastavnicima i članovima organizacija iz celog sveta da bi oborili Ginisov svetski rekord u disciplini "Najveći broj učesnika u brzom slaganju čaša na različitim lokacijama u jednom danu". Svi učesnici su bili dužni da 13-og novembra slažu čaše najmanje 30 minuta. Mnoge škole su "slagale čaše u dobrotvorne svrhe" kombinujući na taj način sport i humanost. Naša škola je imala prijavljenih 60, ali je konačan broj bio 92 učesnika. Drago nam je da smo već treći put bili deo ove manifestacije.

Opširnije...

U utorak, 09.12.2014. godine našu školu posetio je Sportski saveza grada Sombora u želji da se promoviše košarka, rukomet i aerobik. Učenici okupljeni u fiskulturnoj sali posle zajedničkog zagrevanja sa gostima su radili elemente iz košarke i rukometa, a nakon toga uz muziku aerobik. Najaktivniji i najuspešniji učenici su dobili diplome, a školi su poklonili dve lopte. Druženje je proteklo u sportskom duhu sa emocionalnim efektima, sa puno radosti i osmeha sa obe strane.

Opširnije...

ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“ Vas poziva da, u četvrtak 13. novembra 2014. godine, uz druženje brzo slažete čaše sa nama. Ovaj događaj je deo šire manifestacije "Slažite! - najviše ljudi koji u jednom danu na različitim lokacijama slažu čaše“, koja se organizuje svake godine u novembru s ciljem da se obori Ginisov rekord po broju onih koji se oprobaju u ovoj disciplini. Novi cilj je da se postigne 600.000 brzih slagača. Organizator je Svetska Asocijacija za slaganje čaša (WSSA), koja je oformljena 2001. i od tada se zalaže za promovisanje ovog sporta u svetu. Naša zemlja učestvuje po četvrti put i na ovoj manifestaciji od ove godine ima dva predstavnika.

Pogledajte našu Prezi prezentaciju klikom na opširnije

Opširnije...

Dana 3.12.2014. u našoj školi obeležen je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. U centralnoj zgradi škole  realizovane  su  dve radionice. Osetili smo kako je biti drugačiji. Naučili smo da treba da poštujemo različitost i da pomažemo drugima. Negovali i brinuli smo se jedni o drugima. Uočili smo da ni crte na našim dlanovima nisu iste. Zaključili smo da različitost čini naš život zanimljivijim i da to treba  da poštujemo Koristili smo lupu. Menjalo se naše lice ali to nije moglo da izmeni naše biće.


Opširnije...

U petak, 31.10.2014. g., u našoj školi je održan sastanak Aktiva stručnih saradnika Zapadnobačkog okruga. Tema sastanka su bile: Utemeljenost profesionalne orijentacije učenika na realnim potrebama privrede (predavači - pedagozi Đorđe Grujić i Ana Barak) i Istraživanje o zastupljenosti igranja kompjuterskih igrica među srednjoškolcima (izlagač - Slađana Vlatković, učenica Gimnazije "Veljko Petrović" u Somboru). Sastanku je prisustvovala i prosvetna savetnica ŠU Sombor – pedagoškinja Ksenija Liščević.

 

Opširnije...

U utorak, 02.12.2014. godine održan je festival fudbala po programu FS Srbije „Moja škola – moj klub“. Festival je organizovan da se i kroz sport i sportske aktivnosti obeleži „Dan osoba sa invaliditetom“. Učesnike ove manifestacije pozdravili su instruktor bazičnog fudbala Velimir Šargić i direktor naše pkole Sonja Durut.

Opširnije...

Nakon dobre saradnje i obostranog zadovoljstva realizacijom projekta u prošloj godini, bilo je očekivano da se saradnja naše ustanove i Radio klauba „Nikola Tesla“ iz Sombora nastavi. Nova grupa učenika imala je priliku da učestvuje u projektu „Inkluzija kroz igru“. Projekat je imao za cilj da se učenici naše škole u zajedničkim aktivnostima sa učenicima OŠ „Dositej Obradović“ druže.

Opširnije...

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.