Učenička zadruga „Pčelica“ registrovana je još 2004. godine. Ona predstavlja radno-poizvodnu organizaciju učenika, radnika škole i roditelja učenika.

Delatnosti naše zadruge su:

- proizvodnja i prodaja predmeta proizvedenih u radionicama;

- održavanje i uređenje škole i školskog dvorišta.

Učenička zadruga ima za cilj podsticanje razvoja pozitivnog odnosa učenika prema radu, profesionalnu orijentaciju učenika, povezivanje nastave sa svetom rada, razvijanje svesti o odgovornosti za preuzete obaveze i razvoj pozitivnog odnosa prema timskom radu.

Ona ostvaruje svoj program kroz sledeće radionice:

  1. Metalska radionica

  2. Grnčarsko-tkačka radionica

  3. Poljoprivredna radionica (hortikultura)

  4. Likovno-modelarska radionica

  5. Eko-radionica.

Školske radionice izrađuju razne predmete za potrebe škole i društvene sredine. Neki od njih plasiraju se putem prodajnih izložbi, a sredstva ostvarena tim putem namenjena su za izlete i ekskurzije učenika. Rad zadruge se prezentuje na Uskršnjim bazarima, Sajmu obrazovanja, Eko festivalu, Međunarodnom sajmu cveća, prodajnim izložbama u okviru Novogodišnjeg bazara CREDIT AGRICOLE BANK, prodajnim izložbama u Roda centru, izložbama u okviru Dečije nedelje, na Sajmu učeničkih zadruga...

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.