Ministarstvo prosvete , nauke i tehnološkog razvoja, na raspisanom Konkursu za dodelu finansijskih sredstava u cilju unapređenja uslova rada učeničkih zadruga u Republici Srbiji,  odlučilo je da sredstva u iznosu od 385.000, 00 dinara dodeli Učeničkoj zadruzi „ Pčelica“  Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „ Vuk Karadžić“ Sombor.

29.10. 2021. godine ministar prosvete , nauke i tehnološkog razvoja  Branko Ružić uručio je ugovore o dodeli sredstava, napominjući da je sredstva  ove godine dobilo 11 škola u Republici Srbiji , za koje je ukupno opredeljeno 4 miliona dinara i da će se nastojati da se podrška ovakvim aktivnostima učenika nastavi. 

Opširnije...


Pod sloganom „ Igra, igra, igrica“, u periodu od 2.oktobra do 10.novembra 2021.godine, održava se 56. Dečiji oktobarski salon Muzeja primenjene umetnosti .

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 60 ustanova, među kojima su predškolske ustanove, osnovne škole, ateljei i likovne radionice, a prema propozicijama konkursa, učestvovala su deca uzrasta od 4 do 14 godina.

Nastavnica likovne kulture Marija Milošević- Paštrović, poslala je na konkurs radove naših učenika šestog razreda osnovne škole, Sare Lazinice i Marka Menićanina.  Selekcioni žiri u sastavu: prof. Marina Kostić, dipl. dizajner tekstila i Marija Labudović, dipl. dizajner i konzervator tekstila, odabrale su 450 radova za izlaganje, među kojima i radove naših učenika.

Opširnije...


U periodu od 25. do 29.oktobra2021.godine, u našoj školi je organizovana Sportska nedelja. Cilj nam je da učenicima naše škole obezbedimo još više kvalitetno provedenog vremena uz pažljivo osmišljene i prilagođene fizičke aktivnosti.

Učenici su imali prilike da učestvuju u sledećim aktivnostima:

Ponedeljak -  bacanje  vorteksa, badminton

Utorak – Puštanje zmaja, bacanje frizbija

Streda – Poligon svestranosti

Četvrtak – Zabavna škola fudbala

Petak – boćanje, tvist

Osnovci i srednjoškolci su zajedno sa nastavnicima uživali u aktivnostima, a dobrom raspoloženju je posebno doprinelo i lepo vreme.

Opširnije...

 

U subotu, 23.oktobra,  u našem gradu, održani su Kros serija RTS-a i Prvenstvo Srbije u krosu, uz poštovanje propisanih epidemijskih  preporuka.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, poželevši  svim takmičarima uspešno  nadmetanje.

Učestvovale su sve osnovne i srednje škole iz Sombora, a učenici naše osnovne i srednje škole su osvojili medalje i diplome.

 

Ove godine su učenici naše srednje škole, zajedno sa učenicima osnovne škole, učestvovali u aktivnostima povodom obeležavanja Dečije nedelje. Učešćem naših srednjoškolaca želeli smo da opravdamo ovogodišnji slogan Dečije nedelje „Dete je dete, da ga volite i razumete“.

Opširnije...

 

15.10. 2021. godine obeležen je Dan devojčica u organizaciji Tima za profesionalnu orijentaciju i karijerno vođenje i savetovanje učenika. Cilj nam je bio da održavanjem međunardnog  Dana devojčica podržimo više mogućnosti za devojčice u oblasti zanimanja i odabira profesije, otklonimo predrasude o tradicionalno „muškim“ zanimanjima i da se učenice osnovne škole upoznaju sa zanimanjem bravar.

Devojčice su upoznate sa zanimanjem bravar, uzele su učešće u nekim aktivnostima na času, drugovi iz srednje škole su im bili podrška i pokazali su im čime se oni bave kao bravari.

Potkategorije