1. dan - U dvorištu škole, deca su lepila papiriće po plakatu dečaka i devojčice, pričala su o dečijim pravima na osnovu slika koje je učiteljica pokazivala, pa su zatim slike lepili po plakatima i bojili ih. Na kraju su igrali igru "Širi širi, vezeni peškiri".
2. dan - Pravili su maske tako što su lepili papiriće na njih. Usledile su sportske aktivnosti, skakali su u obruče, provlačili se kroz njih i trčali oko čunjeva.
3. dan - Sportske aktivnosti su se, zbog loših vremenskih uslova, odvijale u trpezariji škole. Preskakali su se obruči pa šipka, zatim je bilo gađanje čunjeva.
4. dan - Sastavljale su se sličice o baštovanstvu i okačene su na zid školske trpezarije. Deca su zatim sadila svoj pasulj i zalivala ga, potom su sadili bosiljak, takođe ga zalivali i ukrasili saksije.
5. dan - Deca su bila podeljena po razredima, svaki razred je dobio zastavicu određene boje. U jednoj torbi su bile igračke u bojama zastavica. Svako dete je izvlačilo po jednu igračku i dodelilo je razredu koje ima zastavicu te boje. Potom je svaki razred pravio svoju zastavu tako što su crtali i lepili papiriće u bojama koje su im dodeljene.
 
1._Prvi_dan.jpg2._Prvi_dan.jpg3._Drugi_dan.jpg4._Drugi_dan.jpg5._Treći_dan.jpg6._Četvrti_dan.jpg7._Četvrti_dan.jpg8._Peti_dan.jpg9._Peti_dan.jpg