Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2012 Obeležavanje Dečije nedelje u našoj ustanovi
Obeležavanje Dečije nedelje u našoj ustanovi Štampa
sreda, 10 oktobar 2012 06:20
Podesite željenu veličinu slova

Tokom prve nedelje oktobra u našoj ustanovi obeležena je Dečija nedelja. Aktivnosti su bile usklađene sa ovogodišnjim motom koji glasi: „Rastemo kao jedno – bolji smo zajedno“. Naši gosti su bili učenici OŠ "Ivo Lola Ribar", OŠ "Dositej Obradović", OŠ "Nikola Vukićević", OŠ "21. oktobar", OŠ "Bratstvo jedinstvo", animatorke Fitnes kluba "“Leidi Leisa", Saša Stojšić i Julijana Čatalinac, predstavnice Centra za savetovanje SELF, Antonija Nađ, predstavnica kajakaškog tima naše zemlje, Dragana i Nina Jakica, animatorke Studija za umetničko stvaralaštvo, animaciju i zanimaciju "Dada".

 

PONEDELjAK

Prvi dan Dečije nedelje, u oba objekta škole, obeležen je učešćem učenika u radionici posvećenoj pravima deteta. Radionica je završena igrom i zabavom i to zahvaljujući nastavnicima koji su za ovu priliku pripremili poligon za igre „Čoveče, ne ljuti se“ i „Tvister“ .

Našu školu su povodom Dečije nedelje posetile Saša Stojšić i Julijana Čatalinac iz SELF –a, centra za savetovanje, edukaciju i istraživanje u oblasti psihologije. Gošće su donele raznovrstan materijal za rad i poželele svim učenicima srećnu, kreativnu i uspešnu Dečiju nedelju, i celu godinu.

pon.jpgpon3.jpgponedeljak 24.jpgponedeljak 26.jpgponedeljak 9.jpg

 


UTORAK

Drugi dan Dečije nedelje bio je obeležen kreativnošću učenika, nastavnika i njihovih gostiju. Učenici osnovne škole su ugostili drugare iz OŠ “Dositej Obradović“. Za tu priliku pripremili su im prikaz lutkarske predstave „Naše sunce, naš život“ koju su pripremili članovi lutkarske sekcije naše škole i OŠ “Ivo Lola Ribar“. Ovaj dan završen je kreativnom radionicom u kojoj su učestvovali i gosti i domaćini. Učenici srednje škole prepustili su se mašti i kreativnosti u pripremi poslastica.

U objektu na Apatinskom putu utorak je bio dan posvećen muzici, svi su uživali pevajući, slušajući muziku i igrajući.

dositej kod nas.jpgradionica sa dositejom.jpgserviri utorak.jpguto.jpguto2.jpg

 


SREDA

Sreda je obeležena saradnjom sa našim prijateljskim školama .Učenici osnovne škole i predstavnici dramske sekcije bili su gosti na prikazu operete „Medevedova ženidba„ učenika Osnovne i srednje muzičke škole “Petar Konjović“ prikazane u svečanoj sali Gradske kuće. Za to vreme učenici srednje škole, na čelu sa vrednim članovima Učeničke zadruge“Pčelica“, ugostili su drugare iz škole OŠ “Nikola Vukićević“. Naši učenici prikazali su gostima svoje umeće u izradi upotrebnih predmeta od različitih materijala, a onda su svi zajedno nastavili sa aktivnostima.

Sreda je, u objektu na Apatinskom putu, protekla kreativno. U gostima su nam bili drugari iz drugog razreda osnovne škole „Dositej Obradović“ sa učiteljicom Irenom. Učenici su kreirali , bojali lutkice, oslikavali medaljone i napravili svoje kolo prijateljstva. Gosti su našim učenicima poklonili lutkice koje su pravili na času likovnog.

sre1.jpgsre2.jpgsre3.jpgsre4.jpgsreda 1.jpgradionica sa nikolom 2.jpgradionica sa nikolom.jpg

 


 

ČETVRTAK

Ovaj dan je bio u potpunosti posvećen sportu, kako u centralnoj zgradi škole, tako i u objektu na Apatinskom putu. Naši gosti bili su učenici OŠ “Bratstvo jedinstvo“ sa svojim nastavnikom fizičkog vaspitanja. Sportisti iz obe škole odmerili su svoje snage na turniru u stonom tenisu. Turnir je otvorila naša gošća Antonija Nađ, predstavnica kajakaškog tima na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

cet.jpgcetvrtak 37.jpgcetvrtak 38.jpgmali poligon cetvrtak.jpgodbojka sa kajakasicom.jpg

 


PETAK

Zahvaljujući ljubaznosti dama iz Fitnes kluba “Leidi Leisa” Dečiju nedelju završili smo uz moto „Vežbanje jeste uživanje“.

Petak su našu ustanovu, u objektu na Apatinskom putu, posetili prvaci OŠ „21. oktobar“ sa učiteljicom Vesnom. Učenici iz obe ustanoves su zajedno naparvili dve saksije prijateljstva koje uvek treba da ih podsećaju na lepote pravog i iskrenog prijateljstva. Gošće iznenađenja, za kraj Dečije nedelje, bile su Dada i Jana, animatorke koje su učenicima ulepšale dan.

pet1.jpgpet2.jpgpet3.jpgpet7.jpgpetak 12.jpgpetak 14.jpgpetak 3.jpgpetak 5.jpg

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma