Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2013 Realizovana prva nedelja školskog sporta
Realizovana prva nedelja školskog sporta Štampa
subota, 30 novembar 2013 23:54
Podesite željenu veličinu slova

 

U cilju promocije zdravog života i rekreacije, razvoja svesti o važnosti sopstvenog zdravlja i bezbednosti, o potrebi negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti, naša škola je od 18-22.11.2013. godine realizovala je prvu nedelju školskog sporta. Od ove školske godine obavezne su dve sportske nedelje - jedna u prvom i jedna u drugom polugodištu. Učenici su cele nedelje učestvali u raznim aktivnostima koje su bile utvrdjene raporedom po danima.


PONEDELjAK, 18.11.2013.
Prvi dan je u osnovnoj i srednjoj školi bio organizovan poligon spretnosti. Bilo je četiri poligona različite težine. Učenici su u skladu sa svojim fizičkim sposobnostima sa ili bez pomoći nastavnika savlađivali prepreke; hodanje po klupi, hodanje po gredi, provlačenja, ubacivanje lopte u koš... Aktivnosti su završene takmičenjem, odnosno merenjem vremena savlađivanja poligona, te je proglašen najbrži i najspretniji učenik u našoj školi.

UTORAK, 19.11.2013.
Drugi dan je bio „dan gimnastike“ .Prvo je nekoliko učenika iz osnovne i srednje škole demonstriralo elemente na pojedinim spravama:razboj, niska greda, preskok preko kozlića i akrobatika, a posle toga je svaki učenik mogao po svojoj želji i izboru da vežba na spravama, naravno uz pomaganje i čuvanje od strane nastavnika.

SREDA, 20.11.2013.
Sreda je obeležena saradnjom džudo kluba „Bačka-Sombor“ i naših učenika koji dva puta nedeljno vredno treniraju već više od mesec dana. Prikazali su svoj trening ostalim učenicima,a posle su se mogli priključiti svi oni učenici koji su želeli probati pojedine elemente džudo sporta.

ČETVRTAK, 21.11.2013.
Četvrtak je bio košarkaški dan. Sastavljeno je četiri ekipe, a u svakoj ekipi je bio po jedan igač iz osnovne škole ,jedan iz srednje škole, jedna devojčica i po jedan nastavnik. Igralo se po sistemu svako sa svakim. Svaka utakmica trajala je 10 minuta, uz suđenje od strane nastavnika. Uz fer igru i maksimalno zalaganje svih na terenu učenici su osetili radost igre sa drugarima, te rezultat nije bio u prvom planu. U pauzi između utakmica učenici koji nisu irgali u ekipama šutirali su na koš uz nadzor dežurnih nastavnika.

PETAK, 22.11.2013.
U petak smo ugostili učenike iz Baje (3 devojčice i 3 dečaka). Igrao se turnir između dve škole.

Sportstka nedelja u objektu na Apatinskom putu realizovana je kroz aktivnosti na pet poligona.

 

  1. Šareni kutak - učenici su prenosili jaja različitih boja u kašici do postolja koja su bila u istim tim bojama provlačeći se kroz obruč; nabacivali obruče na kliniove različitih boja; ređali bockalice po zadatom šablonu što većom brzinom; gađali jastučićima u boji odgovarajuća polja na „Twister“; ređali obojene magnete na tabli što većom brzinom.
  2. Pravo u metu - učenici su loptama od različitog mateijala i različitim rekvizitima pokušavali da pogode zadatu metu i postignu što veći broj bodova: lopricama od čička gađali su određenu podlogu sa raspoređenim bodovima; otežane plišane igračke ubacivali su u kantu sa određene udaljenosti; pikado; kuglanje; lopticama od balona gadjali su viseće flaše; kotrljali klikere na podlozi koja je imala iscrtanu metu.
  3. Šta sve može moje telo- učenici su obarali flaše „surlama“, gurali konzetve štapovima po obeleženim putanjama, sa i bez prepreka; igrali Twister
  4. Dobacivanje - koristeći lopte različitih veličina i težina, kao i balone i jastučiće u boji učenici su se dobacivali koristeći peškire, čarpšafe, rekete. Takođe, balansirali su lopte na velikom padobranu.
  5. Pokretom stvaramo - koristeći različte boje, tehnike i materijale (klikere, kese, autiće, sunđere, pečate, drvene kocke, balone..) učenici su na velikom papiru oslikavali rekvizite koji se koriste u sportovima koji su zastupljeni u našoj školi- košarka, fudbal, sportsko slaganje čaša, kuglanje i stoni tenis. Svi radovi su izloženi na ulazu u školu.

sta sve moze moje telo.jpgsareni kutak.jpgpravo u metu.jpgpokretom stvaramo.jpgdobacivanje.jpg5sportska-petak.jpg4sportska-cetvrtak.jpg3sportska-sreda.jpg2sportska-utorak.jpg1sportska-ponedeljak.jpg

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma