Skip to content

Naslovna Vesti Svetosavska svečanost u našoj školi
Svetosavska svečanost u našoj školi Štampa
utorak, 28 januar 2014 12:21
Podesite željenu veličinu slova

ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić" je obeležila školsku slavu - Savindan, u čast Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa. Nakon obreda rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita, učenici osnovne i srednje škole priredili su lepu i prigodnu svečanost. Za mnogobrojne goste bio je upriličen recital, koji je upotpunjen izvedbom narodnih pesama školske folklorne grupe.

Savindan se obeležava i u svim školama u Srbiji kao radni ali nenastavni dan. Lepo je podsetiti se da je Sveti Sava ustanovljen za školsku slavu 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja u Kragujevcu. U odluci tadašnjeg Popečiteljskog prosveštenija, predstavnici državne i crkvene vlasti propisali su da se Sveti Sava proglašava za "patrona svih naših škola i da se najsvečanije proslavlja".

sveti sava1.jpgsveti sava.jpg

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE


Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma