Skip to content

Naslovna Vesti Misija za novu sportsku disciplinu
Misija za novu sportsku disciplinu Štampa
četvrtak, 13 februar 2014 19:05
Podesite željenu veličinu slova

Prve nedelje februara našu školu je posetila Dona Maneta u cilju promovisanja relativno nove sportske discipline, Brzo slaganje čaša. Ova sportska disciplina je širom sveta deo plana i programa nastave fizičkog vaspitanja. Brzo slaganje čaša pomaže učenicima da razviju bimanuelnu spretnost i ostvare kvalitetniju koordinaciju leve i desne ruke, što umnogome može pomoći pri sticanju akademskih znanja i veština.

Dona Maneta (Donna Manetta) dolazi iz Pensilvanije, gde radi kao nastavnik vizičkog vaspitanja sa decom od predškolskog uzrasta do završetka srednje škole, košarkaški i odbojkaški trener i kao sudija na odbojkaškim utakmicama. Pre više od jedne decenije je u svoj plan i program za fizičko vaspitanje uvela brzo slaganje čaša. Nakon što je videla koliko ovaj sport pomaže deci u njihovom psihofizičkom razvoju, a da je pri tom veoma zabavan, odlučila je da ga promoviše. Zahvaljujući njenoj inicijativi i zalaganju naša škola je kao prva škola u Srbiji već dve godine deo manifestacije "Slažite! - najviše ljudi koji u jednom danu na različitim lokacijama slažu čaše“.
Od ove godine Dona je volenter Svetske organizacije za brzo slaganje čaša i kao njihov predstavnik došla je u Srbiju da sa našim učenicima podeli ovaj sport. Pored naše škole brzo su slagali čase i učenici  trećeg i petog razreda OŠ “Ivo Lola Ribar” i učenici petog razreda OŠ “Bratstvo i jedinstvo” iz Sombora, kao i učenici dva druga i jednog četvrtog razreda OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Apatina. Bez obzira na uzrast, spretnost ili školski uspeh, svi učenici su bili oduševljeni i želeli su da učestvuju. Nekima je bio cilj da naprave najveću kulu, nekima da obore record i budu najbrži, dok su neki užvali u timskom takmičenju ili takmičenju u parovima. Učitelji i nastavnici su takođe pokazali veliko interesovanje i sami se oprobali u ovoj discipline.
Nadamo se da je ovim putem postavljen dobar temelj za dalju saradnju sa školama iz naše okoline, ali i za širenje ovog sporta u našoj zemlji.

vuk karadzic.jpglola.jpgbratstvo.jpgapatin.jpg

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE


Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma