Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2010 Senzorna soba puštena u rad
Senzorna soba puštena u rad Štampa
četvrtak, 25 februar 2010 15:10
Podesite željenu veličinu slova

U školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić" u Somboru 24, februara je puštena u terapeutski rad senzorna soba koja se koristi u terapiji dece i mladih sa posebnim potrebama.

"Ovo je treća ustanova u Srbiji u kojoj smo uz pomoć kompanije "Vip mobile" otvorili senzornu sobu, jer želimo da deci sa posebnim potrebama širom Srbije omogućimo savremene terapijske metode i na taj način poboljšamo njihovo zdravlje i kvalitet života", reči su  zamenika direktora Narodne kancelarije Dejana Marinkovića, prilikom otvaranja senzorne sobe.

Senzorna soba u školi "Vuk Karadžić" deo je novogodišnje donacije kompanije "Vip mobile" u okviru koje je su pored ove ustanove po jednu senzornu sobu dobile Klinika za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" iz Beograda i Škola sa domom za učenike oštećenog sluha i govora "11. maj" u Jagodini.

Ukupna vrednost donacije je 40.000 evra, a projekat senzorne sobe realizovala je Narodna kancelarija u saradnji sa "Vip mobile".

Oprema je uvezena iz Velike Britanije da bi ispunila visoke standarde kvaliteta neophodne pri izgradnji i opremanju senzornih soba, a stručnu pomoć pri realizaciji projekta i edukaciju 20 terapeuta pružio je Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju iz Beograda koji je jedina ustanova ovog tipa licencirana za bavljenje terapijom u senzornim sobama.

Senzorna soba se koristi u terapiji dece i mladih sa posebnim potrebama, kod dece sa mentalnom retardacijom, dece koja boluju od autizma, hiperaktivnog sindroma i drugih poremećaja čije su poteškoće najčešće vezane za preteranu ili smanjenu senzornu osetljivost.

2010_03_01_senzorna1.jpg2010_03_01_senzorna2.jpg2010_03_01_senzorna3.jpg2010_03_01_senzorna4.jpg

 

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma