Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2010 16 regionalna smotra lukartstva
16 regionalna smotra lukartstva Štampa
utorak, 02 mart 2010 15:12
Podesite željenu veličinu slova

U subotu 27 februara u prostorijama ŠOSO "Vuk Karadžić" u Somboru održana je 16 po redu regionalna smotra lutkarstva, organizovana u sklopu 16 festivala lutkarstva Osnovnih Škola.

Veliko finale ove smotre biće upriličeno u pozorištu mladih u Novom Sadu 22 i 23 aprila pod nazivom 16. republički i 6. medjunarodni festival lutkarstva osnovnih škola.

Somborci su imali priliku da odgledaju šest škola njihove predstave: O.Š. "Bora Stanković" iz Karavukova, OŠ "Nikola Đurković" - Feketić, "Ivan Goran Kovačić" Stanišić, O.Š. "Sečanji Ištvan"- Subotica i škola domaćin sa dve predstave, jedna na srpskom i jedna na madjarskom jeziku.

Po rečima Vere Stojšić - Gašparovski koja se ispred FLUOŠ-a obratila prisutnima, lutkarstvo je prilika da nastavnici kroz igru i stvaralastvo saradjuju sa decom, i kao vrhunac te saradnje da naprave male lutkarske carolije. Sama organizacija smotre lutkarstva u ovom regionu ima za cilj da se ono kao vannastavna aktivnost promoviše nastavnicima, da se oni upoznaju sa prednostima u radu sa ucenicima koje ono nudi i da dobiju priliku da svoju kreativnost sprovedu u delo.
Škola se predstavla kao veoma dobar domaćin, predstave su uspešno realizovane , mališani su se lepo družili, nastavnici razmenili dosadašnja iskustva , dok će se rezultati saznati po završetku svih regionalnih takmičenja.

2010_03_03_lukarstvo1.jpg2010_03_03_lukarstvo3.jpg2010_03_03_lukarstvo4.jpg2010_03_03_lukarstvo5.jpg

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma