Skip to content

Naslovna Projekti Školski razvojni plan
Školski razvojni plan Štampa
sreda, 08 decembar 2010 22:07
Podesite željenu veličinu slova

Koristeći postojeće kapacitete i volju ljudi za pokretanjem, zakoračili smo u proces školskog razvojnog planiranja. Mi smo među prvim ustanovama ove vrste u Republici, koji smo koristeći iskustva evropskih škola krenuli putem strateškog planiranja željenog pravca razvoja ustanove.

Postavljajući sebi pitanje gde smo, kuda težimo da stignemo, kako ćemo i ko će nam pomoći, kretali smo lagano sabirajući iskustvo, entuzijazam, školu i okruženje; ne kao svetove koji žive paralelno, nego kao potencijale koji će se prožimati, dopunjavati i podržavati.

Razmotrivši stručno, racionalno, ali dovoljno ambiciozno sve raspoložive činioce, sačinili smo petogodišnji plan, koji sadrži sledeću viziju ustanove:

"Ustanovu vidimo kao konpleksan resursni centar koji bi povezao ranu detekciju i tretman, predškolsko i školsko vaspitanje i obrazovanje dece i omladine sa ometenošću, smeštaj dece, omladine i odraslih sa ometenošću, servisne usluge ustanove u vidu pružanja svih vrsta podrške i pomoći iz oblasti defektološkog rada učenicima, roditeljima, nastavnicima i osobama sa ometenošću."

Takođe u Školskom razvojnom planu, na osnovu ispitanih potreba  razvoja na nivou škole, istaknuta su tri prioriteta razvoja:

  1. Javna, edukativna, stručna delatnost;
  2. Prilagođavanje nastave, plana i programa, metoda i oblika rada individualnim sposobnostima učenika/dece;
  3. Savremena nastava: očigledna sredstva, praktična primena naučenog, oprema i didaktička sredstva.
 

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma