Skip to content

Naslovna Vesti Onlajn nedelja 2017
Onlajn nedelja 2017 Štampa
petak, 07 april 2017 20:57
Podesite željenu veličinu slova

Onlajn nedelja je godišnja evropska digitalna kampanja koja uključuje i ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i Internet uz pomoć veština koje im pružaju pristup mnogobrojnim mogućnostima onlajn sveta.

Ove godine Onlajn nedelja održavala se od 27. marta do 2. aprila širom Evrope (Get Online Week). Onlajn nedelja 2017. u središte pažnje stavlja digitalno uključivanje i digitalno osnaživanje.

U ŠOSO sa domom „ Vuk Karadžić“ Sombor učenici i nastavnici su kroz mnogobrojne aktivnosti unapredjivali digitalnu pisemnost.

Osnove kodiranja učili su uz sklapanje MBOT-a, robota dobijenih od Fondacije B92 „Bitka za znanje“ , a koji će učenicima u mnogome pomoći da na lakši način uče da programiraju. U onlajn nedelji prvi korak ka ovom cilju postignut je MbBOT-ovi su spremni.

Učenicima i roditeljima predstavljene su pozitivne i negativne strane upotrebe Interneta , posebna pažnja posvećena je bezbedosti na Internetu i načinima kako da sebe i svoje dete zaštitimo od neželjenih sadržaja sa Interneta.

Aktivnosti koje su sprovedene odnosile su se i na najmladje učenike koji su koristeći asistivne tehnologije – prilagođene softvere, na prilagodjen način sticali digitalnu pismenost.

onlajn nedelja 2017.jpgMBOT.jpg

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE


Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma