Skip to content

Naslovna Vesti AMBASADORI GORNJEG PODUNAVLJA
AMBASADORI GORNJEG PODUNAVLJA Štampa
utorak, 31 oktobar 2017 20:30
Podesite željenu veličinu slova

Somborske škole ŠOSO sa domom ,,Vuk Karadžić“ i Srednja škola „Sveti Sava“ uključile su se u ,,WWF akademiju za prirodu“ koju drugu godinu za redom organizuje Svetska ornizacija za prirodu (World Wildlife Found – WWF) u okviru regionalnog projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude“. Projekat se bavi uključivanjem lokalnih zajednica u upravljanje i promociju zaštićenih područja, razvojem obrazovnih programa i turističke ponude koja će unaprediti jednu zaštićenu prostornu celinu.

U Srbiji je odabrano takvih pet zaštićenih područja - Nacionalni parkovi : „Fruška gora“, „Đerdap“, „Tara“, Specijalni rezervat prirode „Gornje podunavlje“ i Predeo izuzetnih odlika „Avala“.

IMG_20171011_105326.jpgIMG_5097.jpgIMG_5173.jpg

U istraživačkoj stanici Petnica od 10-14. oktobra 2017. organizovana je obuka za deset škola koju su vodili predstavnici WWF za Srbiju, a somborske škole su time stekle status „ambasadora“ Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“. Obuci su prisustvovali iz SŠ,,Sveti Sava“ učenik Vanja Sedovšek i nastavnica Nataša Sekulić i iz ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“ učenica Milica Janković i nastavnica Radmila Jokić. U skladu sa ciljem obuke i u saradnji sa upravljačem JP,,Vojvodinašume“ učenici i nastavnici osmisliće i realizovati projektne aktivnosti koje će doprineti promociji zaštićenog područja Gornje podunavlje u čijoj blizini žive.

Uvodne aktivnosti projekta započete su u petak, 27.10.2017. na prezentaciji WWF-a u SŠ,,Sveti Sava“ u Somboru. Učenici ambasadorskih škola na zanimljiv način upoznali su se sa radom WWF-a i ciljevima njihovog ambasadorstva.

 


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE


Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma