Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2010
2010
"Kad se neko nečem dobrom nada..." Štampa
utorak, 11 januar 2011 01:00
Podesite željenu veličinu slova

2011_01_11_izlozba.jpg

Učenici i kolektiv Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić" iz Sombora čestitaju praznike i zahvaljuju Humanitarnim organizacijama "ADRA" i "Korak dalje", JKP "Čistoća", Gradskoj upravi Sombor, za prelepe novogodišnje paketiće koji su našim učenicima ulepšali praznike.

Veliko hvala gospodinu Željku Rebrači, koji je omogućio organizovanje prodajne izložbe radova učenika, koji rade u sklopu Učeničke zadruge "Pčelica", u Roda centru u Somboru.

 
Rebrača u poseti školi Štampa
četvrtak, 25 novembar 2010 22:48
Podesite željenu veličinu slova

Poznati košarkaš Željko Rebrača posetio je u sredu decu iz ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić" iz Sombora. U okviru dečije nedelje u školi je u sredu bio upriličen takmičarski sportski dan na kojem je Željko uz druženje, deci objesnio pravila košarke, fer-pleja i koliko je važno negovati sportki duh kod dece. Posle razgovora učenici su imali priliku da sa poznatim sportistom odigraju i nekoliko minuta igre i da se takmiče u igri slobodnih bacanja.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

 
Novo odeljenje za decu oštećenog vida Štampa
četvrtak, 25 novembar 2010 22:25
Podesite željenu veličinu slova

Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vuk Karadžić" od prvog septembra ima nove učenike - decu oštećenog vida, sa kojima radi defektolog–tiflopedagog. Novo kombinovano odeljenje prvog i drugog razreda ima četiri učenika koji će se kroz četvorogodišnju nastavu osposobiti za dalje redovno školovanje. Otvaranjem ovog odeljenja izašlo se u susret roditeljima slabovide dece sa područja Zapadnobačkog upravnog okruga koji su do sada decu na edukaciju vodila u Novi Sad. Pomoć pri otvaranju novog odeljenja značajna je i zbog toga što je naša ustanova uključena u program Podizanja kapaciteta škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju u Republici Srbiji koji se realizuje u okviru projekta - pružanje i unapređenje usluga na lokalnom nivou – DILS model 2 gde su kapaciteti škola usmereni na različite smetnje u razvoju učenika, rekla je direktorka škole Sonja Durut.

 
Poseta kolega iz Baje Štampa
utorak, 09 novembar 2010 01:00
Podesite željenu veličinu slova

21.05.2010 godine direktor i zamenik direktora za UMZ iz specijalne škole u Baji posetili su ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić" u Somboru. Tom prilikom direktori dve ustanove su razmenili iskustva i dogovorili se o budućim planovima o saradnji dve škole. Želja im je da se nastavi dugogodišnja medjunarodna saradnja, i da se taj dogovor ozvaniči uz potpisivanje ugovora pred gradonačelnicima ova dva grada.

 
Druženje važnije od plasmana Štampa
subota, 24 april 2010 21:57
Podesite željenu veličinu slova

Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vuk Karadžić" u Somboru  bila je u petak, 23. aprila domaćin 12. Republičkog takmičenja srednjih škola u znanju i veštinama za područje rada trgovina, ugostiteljstvo i turizam u organizaciji Zajednice direktora i nastavnika škola za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u saradnji sa Ministarstvom provete Srbije.

Učešće na takmičenju je uzelo šest škola iz Beograda (dve ekipe), Novoga Sada, Smedereva, Sremske Mitrovice, Kragujevca i škola grada domaćina. Ukupan broj učenika je bio 13 raspoređenih u kategorije obrzovnih profila servir i pripremač namirnica.

Svako od učesnika se maksimalno trudio da pokaže svoje znanje i umeće, ali kod ovakvih okupljanja druženje je najvažnije.

IMG_0911.jpgIMG_0940.jpgIMG_0952.jpgIMG_0970.jpg

 
Proslavljen Dan škole Štampa
petak, 02 april 2010 21:54
Podesite željenu veličinu slova

Učenici i zaposleni u ŠOSO sa domom  "Vuk Karadžić" iz Sombora proslavili su u četvrtak, 1. aprila Dan škole. Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni gosti i donatori koji potpomažu rad škole.

Program je bio šarolik, učenici su vredno radili na izradi istog i plodove njihovog rada gosti su sa oduševljenjem pozdravili. Na priredbi su učestvovali deca Dnevnog boravka škole, kao i učenici osnovne i srednje škole koji su izveli muzičko- scenski prikaz "Šume Striborove". Svojim prelepim glasom priredbi je doprinela i Viktorija Petreš maturant Medicinske škole, inače solistkinja hora Iuventus Cantat koja je otpevala sa učenicima pesmu "Negde tu iza duge".

Nakon priredbe pojedinim učenicima i radnicima škole dodeljena su priznanja za postignute rezultate u radu.

01.JPG02.jpg03.jpg04.jpg06.jpg07.jpg08.jpg


 
Humanitarni koncert Štampa
ponedeljak, 29 mart 2010 15:13
Podesite željenu veličinu slova

Pozivamo vas na humanitarni koncert za decu ŠOSO " Vuk Karadžić" u Somboru. Nastupiće razni izvođači okupljeni sa jednim istim ciljem, a to je prikupljanje sredstava za što kvalitetniji rad ove ustanove.

Na koncertu nastupaju:

  • SONJA ŠARIĆ, sopran
  • MOH "IUVENTUS CANTAT"
  • DECIJI HOR "VOJISLAV VOJA ILIĆ"
  • MUŠKA PEVAČKA GRUPA GKUD "RAVANGRAD" - ČAUŠI
  • ŽENSKA PEVAČKA GRUPA GKUD "RAVANGRAD" - VAROŠANKE
  • TAMBURAŠKI ORKESTAR MUZIČKE ŠKOLE "PETAR KONJOVIĆ"
  • OKREKSTAR PEDAGOŠKOG FAKULTETA, SOMBOR

U okviru koncerta biće upriličena i prodajna izložba uskršnjih radova učenika škole.

OD SRCA VAS POZIVAMO DA DOĐETE I SVOJIM PRISUSTVOM PODRŽITE OVU AKCIJU!

Pogledajte snimak koncerta.

 

 
Obeležavanje dana škole Štampa
subota, 27 mart 2010 15:15
Podesite željenu veličinu slova

Tokom prethodnog perioda, učenici nase škole aktivno učestvuju u pripremi programa povodom obeležavanja Dana škole koji ćemo svečano obeležiti u našoj matičnoj školi u četvrtak, 1.4.2010. godine sa početkom u 12.00 časova.

U holu škole biće upriličena i izložba učeničkih radova koji su nastali u okviru rada Školske zadruge "Pčelica" i tokom realizacije praktične nastave učenika.

dan_skole_1.jpgdan_skole_2.jpgdan_skole_3.jpgdan_skole_4.jpgdan_skole_5.jpgdan_skole_7.jpgdan_skole_8.jpg

 
Uskršnje recitatorsko takmičenje Štampa
subota, 27 mart 2010 15:14
Podesite željenu veličinu slova

U petak 26.03.2010. godine, Škola za osnovno i srednje obarazovanje "Bratstvo" iz Bečeja bila je organizator Uskršnjeg takmičenja u recitovanju . Našu školu predstavljala su tri učenika dva na mađarskom jeziku i jedan na srpskom. U kategoriji recitovanja na srpskom jeziku učenik 5-tog razreda Denis Ivšić osvojio je drugo mesto, dok je Angela Barta učenica 6- tog razreda na mađarskom jeziku osvojila treće mesto. Deca su se najviše radovala prvoj nagradu koju smo kao škola osvojili u izradi ilustracije uskrsa.Učešće na takmičenju su uzele škole iz Subotice, Sente, Ade,Bečeja i Sombora.

Kada se saberu svi utisci kako dece tako i nastavnika- pratioca koji su decu pripremali i vežbali sa njima za takmičenje, provod u Bečeju je bio odličan, a najvažnije je druženje, sve ostalo pada u drugi plan.

recitatori1.jpgrecitatori2.jpgrecitatori3.jpgrecitatori4.jpg

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 2

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma