Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2010
2010
16 regionalna smotra lukartstva Štampa
utorak, 02 mart 2010 15:12
Podesite željenu veličinu slova

U subotu 27 februara u prostorijama ŠOSO "Vuk Karadžić" u Somboru održana je 16 po redu regionalna smotra lutkarstva, organizovana u sklopu 16 festivala lutkarstva Osnovnih Škola.

Veliko finale ove smotre biće upriličeno u pozorištu mladih u Novom Sadu 22 i 23 aprila pod nazivom 16. republički i 6. medjunarodni festival lutkarstva osnovnih škola.

Somborci su imali priliku da odgledaju šest škola njihove predstave: O.Š. "Bora Stanković" iz Karavukova, OŠ "Nikola Đurković" - Feketić, "Ivan Goran Kovačić" Stanišić, O.Š. "Sečanji Ištvan"- Subotica i škola domaćin sa dve predstave, jedna na srpskom i jedna na madjarskom jeziku.

Po rečima Vere Stojšić - Gašparovski koja se ispred FLUOŠ-a obratila prisutnima, lutkarstvo je prilika da nastavnici kroz igru i stvaralastvo saradjuju sa decom, i kao vrhunac te saradnje da naprave male lutkarske carolije. Sama organizacija smotre lutkarstva u ovom regionu ima za cilj da se ono kao vannastavna aktivnost promoviše nastavnicima, da se oni upoznaju sa prednostima u radu sa ucenicima koje ono nudi i da dobiju priliku da svoju kreativnost sprovedu u delo.
Škola se predstavla kao veoma dobar domaćin, predstave su uspešno realizovane , mališani su se lepo družili, nastavnici razmenili dosadašnja iskustva , dok će se rezultati saznati po završetku svih regionalnih takmičenja.

2010_03_03_lukarstvo1.jpg2010_03_03_lukarstvo3.jpg2010_03_03_lukarstvo4.jpg2010_03_03_lukarstvo5.jpg

 
Senzorna soba puštena u rad Štampa
četvrtak, 25 februar 2010 15:10
Podesite željenu veličinu slova

U školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić" u Somboru 24, februara je puštena u terapeutski rad senzorna soba koja se koristi u terapiji dece i mladih sa posebnim potrebama.

"Ovo je treća ustanova u Srbiji u kojoj smo uz pomoć kompanije "Vip mobile" otvorili senzornu sobu, jer želimo da deci sa posebnim potrebama širom Srbije omogućimo savremene terapijske metode i na taj način poboljšamo njihovo zdravlje i kvalitet života", reči su  zamenika direktora Narodne kancelarije Dejana Marinkovića, prilikom otvaranja senzorne sobe.

Senzorna soba u školi "Vuk Karadžić" deo je novogodišnje donacije kompanije "Vip mobile" u okviru koje je su pored ove ustanove po jednu senzornu sobu dobile Klinika za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" iz Beograda i Škola sa domom za učenike oštećenog sluha i govora "11. maj" u Jagodini.

Ukupna vrednost donacije je 40.000 evra, a projekat senzorne sobe realizovala je Narodna kancelarija u saradnji sa "Vip mobile".

Oprema je uvezena iz Velike Britanije da bi ispunila visoke standarde kvaliteta neophodne pri izgradnji i opremanju senzornih soba, a stručnu pomoć pri realizaciji projekta i edukaciju 20 terapeuta pružio je Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju iz Beograda koji je jedina ustanova ovog tipa licencirana za bavljenje terapijom u senzornim sobama.

Senzorna soba se koristi u terapiji dece i mladih sa posebnim potrebama, kod dece sa mentalnom retardacijom, dece koja boluju od autizma, hiperaktivnog sindroma i drugih poremećaja čije su poteškoće najčešće vezane za preteranu ili smanjenu senzornu osetljivost.

2010_03_01_senzorna1.jpg2010_03_01_senzorna2.jpg2010_03_01_senzorna3.jpg2010_03_01_senzorna4.jpg

 

 
16. festival lutkarstva osnovnih škola Štampa
utorak, 23 februar 2010 15:09
Podesite željenu veličinu slova

U subotu 27. februara ŠOSO "Vuk Karadžić" biće organizator regionalne smotre 16. festivala lutkarstva osnovnih škola. Festival počinje  u 10 časova u prostorijama škole u ulici Radoja Domanovića 98. Učešće na ovom festivalu uzeće 7 škola iz Vojvodine. Škola "Vuk Karadžić" će se publici predstaviti sa dve lutkarske predstave.

 
Proslava Svetog Save Štampa
subota, 30 januar 2010 15:06
Podesite željenu veličinu slova

Kao i proteklih godina, i ove godine u cenralnoj zgradi Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić" obeležena je školaska slava Sveti Sava. Uz prigodan program u kojem su učestovali učenici i nastavnici škole deca su pokazala svoja umeća u recitalu i pevanju u slavu prvog srpskog prosvetitelja. U okviru proslave upriličeno je otvaranje novoopremljenih prostorija igraonice doma škole i učionice dnevnog boravka. Opremanje prostorija pomogli su: TRA Duga "Aleksandro", Opštinsko javno tužilastvo, OŠ "Avram Mrazovic", Procredit banka i Opštinski odbor srpske napredne stranke.

Učesnicima priredbe podmladak Socijalističke partije iz Apatina uručio je prigodne poklone.

1.jpg2.jpg3.jpg

 

 
Dani defektologa na Zlatiboru Štampa
subota, 23 januar 2010 14:57
Podesite željenu veličinu slova

U organizaciji Društva defektologa Srbije i Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u  Kongresnom  centru hotela "Čigota"  na Zlatiboru od 15. do 18.1.2010. godine održani su Dani defektologa, stručni skup koji okuplja defektologe iz zemlje i okruženja.

Na  ovom skupu prisustvovalo je šest kolega iz naše škole, neki od njih su na ovom stručnom skupu prezentovali svoje radove:

  • Stručne i praktične odrednice realizacije korektivno - preventivnih  vežbi i igara - Marinela Šćepanović
  • Načini izvođenja pokreta učenika sa teškoćama u razvoju lakog stepena u prvom obrazovnom ciklusu - Marinela Šćepanović, Snežana Stančić
  • Susreti nastavnika obaveznih vannastavnih individualnih aktivnosti – očuvanje i razvoj dobre defektološke prakse - Marinela Šćepanović
  • Primena multimedijalne prezentacije kao nastavnog sredstva - Jasmina Benčić, Katarina Salkanović
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 2


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove ili postaviti putem forme. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma