Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2011
2011
DIGITALNA ŠKOLA Štampa
sreda, 04 maj 2011 13:52
Podesite željenu veličinu slova

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo počelo je da sprovodi projekat „ Digitalne škole“, koji podrazumeva  opremanje  digitalnih kabineta u svim  osnovnim školama u Srbiji.

U okviru ovog projekta naša škola dobila je dve digitalne učionice od kojih se jedna nalazi u centralnoj zgradi škole, a druga u objektu  na Apatinskom putu.

01 Digitalna skola.JPG02 Digitalna skola.JPG03 Digitalna skola.JPG

 
U korak savremenim trendovima u obrazovanju i rehabilitaciji dece sa posebnim potrebama Štampa
sreda, 04 maj 2011 13:49
Podesite željenu veličinu slova

U  prostorijama ŠOSO sa domom  „Vuk Karadžić“  23.04.2011. godine  održano je stručno predavanje o tretmanu senzorne integracije koje je organizovano od strane NVO „Korak dalje“ u saradnji  sa Joni & Friends. Gost predavač bila je Dawn Weidemoyer.Stručnu podršku pružale su joj Jenifer Osborn, bihejvioralni terapeut  i  Jelena Mulić Sivulka, psiholog.

01 predavanje.jpg02 predavanje.jpg

 
Poseta Baji Štampa
utorak, 12 april 2011 21:28
Podesite željenu veličinu slova

Troje učenika srednje škole ŠOSO sa Domom "Vuk Karadžić" u pratnji nastavnice Silvije Tot boravilo je prošle nedelje u Baji. Tamo su u specijalnoj školi BKMO Baja proveli pet nezaboravnih dana. Poseta je upriličena u okviru međugranične  saradnje ove dve škole. Dugujemo veliku zahvalnost direktoru škole iz Baje gospodinu Ištvanu Mileru na pozivu i pruženoj prilici da somborski učenici učestvuju u radu njihove škole. Deca su se oprobala u radu u njihovoj veoma dobro opremljenoj kuhinji u kojoj učenici obavljaju praksu i tamo stekli jedno za njih sasvim novo iskustvo. Pored rada učenici su uživali u druženju sa svojim vršnjacima, kao i u raznolikom programu koji im je domaćin pripremio.

01. poseta Baji.JPG02. poseta Baji.jpg03. poseta Baji.jpg

 
PRIJATELJSTVO JE SIGURNA LUKA Štampa
petak, 01 april 2011 19:00
Podesite željenu veličinu slova

Proslava Dana škole, održana u Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“  u Somboru, prvog aprila, bila je prava prezentacija dečijeg i nastavničkog stvaralaštva, timskog rada nastavnika i učenika i dobre saradnje roditelja i škole.

Učenici su prikazali svoja umeća iz raznih oblasti – pesme, plesa, glume, lutkarstva, i time zadivili publiku i bili nagrađeni velikim aplauzom ...

Po završetku programa direktorka škole, Sonja Durut, pohvalila je učenike škole za postignute rezultate

U nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a nagradila najuspešnije.

01. Dan_skole.JPG02. Dan_skole.JPG03. Dan_skole.JPG04. Dan_skole.JPG05. Dan_skole.JPG06. Dan_skole.JPG

 
Slavuj i kineski car Štampa
sreda, 30 mart 2011 20:00
Podesite željenu veličinu slova

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor 30. marta odigrala se predstava za decu Kikindskog narodnog pozorišta “SLAVUJ I KINESKI CAR“. Ovu predstavu su sa velikim zadovoljstvom gledali i učenici naše škole. Komad je rađen po motivima bajke Hans Kristiana Andersena u adaptaciji i režiji Miodraga Dinulovića. U predstavi se kombinuju elementi dramskog i lutkarskog teatra. Predstava je proglašena za najbolju predstavu za decu (prošlogodišnjeg) 60. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine.

01. pretstava.JPG02. pretstava.JPG

 
Obrazovanje za sve Štampa
utorak, 22 mart 2011 01:00
Podesite željenu veličinu slova

Tribina ''Obrazovanje za sve'', održana je 22. Marta 2011. godine u Svečanoj sali Opštine, sa početkom u 16:00 časova.

Kao predstavnici Nastavničkog veća naše ustanove Tribini su prisustvovala četiri člana našeg kolektiva, kao i jedan predstavnik iz Saveta roditelja. Tom prilikom predstavljen je rad Resursnog centra „DELO“ kao jedan od segmenata rada škole u procesu inkluzivnog obrazovanja.

Tribinu, kao deo medijske kampanje za Ikluzivno obrazovanje, organizivali su Savez učitelja Republike Srbije, CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju, Centar za obrazovne politike i Fond za otvoreno društvo, u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Tribina je posvećena promociji svima dostupnog, kvalitetnog obrazovanja i obezbeđivanju pozitivne klime za inkluzivno obrazovanje u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije iz 2009. godine. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa različitim aspektima inkluzivnog obrazovanja i zakonskim regulativama.

 
“Pčelica” u Roda centru Štampa
četvrtak, 10 mart 2011 17:14
Podesite željenu veličinu slova

- prodajna izložba povodom 8. Marta –

U Roda centru, u Somboru, organizovana je prodajna izložba radova učenika koji rade u sklopu Učeničke zadruge “ Pčelica”.

01-Prodajna-Izlozba.jpg02-Prodajna-Izlozba.jpg03-Prodajna-Izlozba.jpg

 
ODRŽAN 17. FESTIVAL LUTKARSTVA OSNOVNIH ŠKOLA Štampa
četvrtak, 10 mart 2011 17:10
Podesite željenu veličinu slova

U subotu, 5.03.2011. godine u našoj školi bio je održan  17.Festival lutkarstva osnovnih škola  –  FLUOŠ.

Van konkurencije na festivalu je nastupila lutkarska grupa radionice odraslih osoba sa invaliditetom .

Svojim predstavama ,lutkarsko umeće, prikazali su  učenici  : ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić “ iz Sombora, OŠ“Miloš Crnjanski“ i OŠ“Sečenji  Ištvan“ iz Subotice, OŠ“Bora Stanković“  iz Karavukova i OŠ“Nikola Đurković“  iz Feketića

Lutkarska grupa „Maslačak“ koja je predstavljala našu školu sa predstavom „ Mrvice našeg znanja čine nas posebnim“nagrađena je za stilsku ujednačenost lutaka.

Tog dana bili smo domaćini prijateljske škole iz Baje, Republika Mađarska. U našoj ustanovii je održan okrugli sto na temu „Međunarodna / projektna / saradnja nekada i sada“.Učesnici skupa su bili: načelnica ZBUO Liljana Sokolova Djokić, načelnik Školske uprave Borislav Staničkov, direktor škole iz Baje István Műller, načelnica Gradskog odbora za socijalna i zdravstvena pitanja Biljana Grujić, direktor škole Sonja Durut i predstavnici naše škole.

Festival.jpgfestival-01.jpgfestival-02.jpgfestival-03.jpgfestival-04.jpgfestival-05.jpgfestival-06.jpgfestival-07.jpgfestival-08.jpg

 
OD SRCA... Štampa
petak, 25 februar 2011 16:02
Podesite željenu veličinu slova

U subotu 19.02.2011. godine  školu su posetili predstavnici  NBG GROUP  Vojvođanske banke i predstavnici  gradske uprave, gradonačelnik   Nemanja Delić  i predsednik skupštine grada  Siniša  Lazić. Tom prilikom potpisan je ugovor o donaciji 20 restauriranih računara kojima su opremljene obe zgrade škole.

Donacija VB01.jpgDonacija VB02.jpgDonacija VB03.jpg

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 5


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma