Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2011
2011
U poseti OŠ Avram Mrazović Štampa
četvrtak, 17 novembar 2011 15:46
Podesite željenu veličinu slova

Učenici  nižih razreda su u utorak 15.11.2011. posetili prijateljsku školu“Avram Mrazović“. Naši domaćini bili su učenici četvrtog razreda sa svojom učiteljicom Tanjom Kolar. Ovaj dan obeležilo je druženje  koje  je započelo kod naših domaćina, a završilo se zajedničkim odlaskom u bioskop.

Na obostrano zadovoljstvo, druženje učenika naše dve škole će se nastaviti tokom cele školske godine,  pa i dalje.


 

img_3624.jpgsdc10760.jpgsdc10761.jpg

 
Lepo druženje u Senti Štampa
utorak, 25 oktobar 2011 15:05
Podesite željenu veličinu slova

Nekoliko nasih ucenika visih razdreda koju nastavu pohadjaju na madjarskom jeziku sa nastavnicama Djendji Koh i Silvijom Tot proveli su prelepo subotnje prepodne a delom i poslepodne u Senti. Tamo su uzeli ucesce na 7 jesenjem susretu skola za decu sa posebnim potrebama Vojvodine. Svaka skola se na svoj nacin predstavila drugima kroz umetnicke radove, scenski nastup ili nesto slicno, Nasi djaci su veoma lepo predstavili Sombor sa lutkarskom predstavom, recitacijama i likovnim crtezima na temu jeseni.

Senta - 455.JPGSenta - 487.JPGSenta - 492.JPGSenta - 568.JPG

 
Realizovana Dečija nedelja Štampa
ponedeljak, 17 oktobar 2011 19:58
Podesite željenu veličinu slova

Moto ovogodišnje Dečije nedelje naveo nas je da naše aktivnosti usmerimo ka svim relevantnim ustanovama koje se bave vaspitanjem i obrazovanjem dece i omladine kako u nastavnim , tako i uvannastavnim aktivnostima. Tokom ove nedelje ostvarili smo veliki broj zajedničkih aktivnosti sa učenicima osnovnih škola iz Sombora (OŠ“Ivo Lola Ribar, OŠ „Dositej Obradović“, OŠ“21. oktobar“, OŠ“Avram Mrazović“ kao i OŠ,, Branko Radičević„ iz Stapara).   Učešće u realizaciji Dečije nedelje uzeli su i članovi KUD „Ravangrad“ iz Sombora , Karate klub „Somborac“ i Narodno pozorište Sombor . Učenici OŠ“Mladost“ iz Prigrevice i učenici Srednje ekonomske škole (predstavici školskog Parlamenta) iz Sombora prijatno su iznenadili naše učenike prikladnim poklonima .Svoju plemenitost su još jednom iskazale i članice Kola srpskih sestara koje su posetile naše učenike i obradovale ih  poklonima.

Aktivnosti su se odvijale u svim segmentima škole prema unapred utvrđenom rasporedu.

Opširnije...
 
Počela primena Montesori oblika rada Štampa
sreda, 21 septembar 2011 01:00
Podesite željenu veličinu slova

Školskim razvojnim planom ustanove planirano je unapređenje obrazovno-vaspitnog rada primenom pedagoškog metoda Marije Montesori od septembra školske 2011/2012.godine. Ovakav oblik rada zahteva specifične principe i metode rada, kao i specijalizovan didaktički materijal. Škola je obezbedila adekvatan prostor, nameštaj, izradila i nabavila didaktički  materijal. Opremljena su dva Montesori kabineta u dva objekta ustanove (u ul.Radoja Domanovića 98 i u ul.Apatinski put 29).

Nastavnicima u Osnovnoj školi i Dnevnom centru defektolozi Eva Hekli Šarkezi i Mirjana Marjanović prezentovale su rad po Montesori metodu i upotrebu Montesori didaktičkog materijala.

Montesori 3459.JPGMontesori 3460.JPGMontesori 3461.JPGMontesori 3462.JPGMontesori 3463.JPGMontesori 3464.JPG

 
Proslavljen završetak školske godine Štampa
četvrtak, 16 jun 2011 17:40
Podesite željenu veličinu slova

Poslednji dan ove skolske godine ucenici Dnevnog boravka su proslavili zurkom uz muziku i zajednicko druzenje. Poseban gost iznenadjenja bio je klovn iz igraonice `Nina`, kojem su se deca veoma obradovala. Klovn Nina je stvorila veselu atmosferu razlicitim animacijama, pesmicama, balonima i plesom. Deca su otisla kuci sa puno lepih utisaka, a klovn nam je obecao i druzenje sledece skolske godine.


 
Lep provod na Potoku Štampa
četvrtak, 16 jun 2011 12:09
Podesite željenu veličinu slova

Učenici i vaspitači Internata naše škole išli su na jednodnevan izlet na odmaralište Potok kod Crvenke. Uz zabavu i lepo druženje deca i nastavnici su proveli nezaboravan dan u prirodi  i time zaokružili ovu nastavnu godinu. Istaknućemo da su deca na izletu uzela i učesće u akciji "Očistimo Srbiju" a naravno posle rad valja se i malo okupati i rashladiti što je decu posebno oduševilo.

01 lep provod na potoku .jpg02 lep provod na potoku .jpg03 lep provod na potoku .jpg04 lep provod na potoku .jpg05 lep provod na potoku .jpg

 
Za čistije i zelenije škole Štampa
ponedeljak, 13 jun 2011 13:45
Podesite željenu veličinu slova

Komisija sastavljena od predstavnika Fondacije Ćesarov, Pokreta gorana Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice nagradila je našu školu za učešće u projektu  "Za čistije i zelenije škole u Vojvodine". U okviru ovog programa učestvovalo je 148 vaspitno - obrazovnih ustanova , a naša škola je jedna od tri škole u Zapadnobačkom okrugu koja je nagrađena i jedina u opštini Sombor. Prezentaciju projekta mozete preuzeti >ovde<.

 
Tijana ulepšala matursko veče Štampa
ponedeljak, 13 jun 2011 12:40
Podesite željenu veličinu slova

Naša poznata pop pevačica Tijana Dapčević bila je specijalni gost iznenađenja na proslavi maturske večeri održanoj u petak 10 juna. Kada se Tijana pojavila nastalo je opšte oduševljenje i osmeh na dečijim licima govorio je sve. Veselo su pevali i djuskali sa pevačicom a naravno i fotografisanje i autogrami su bili propratni deo posete. Tijana je već ranije pokazala svoju humanost donirajući našoj školi izvesna finansiska sredstva i po njenim rečima planira u budućnosti dalju saradnju. Na svemu ovom kolektiv ŠOSO-a "Vuk Karadžić" upućuje jedno veliko hvala Tijani i njenoj porodici.

matura 036.jpgmatura 043.jpgtijana 1.jpgtijana 2.jpg

 
Republičko takmičenje servira Štampa
četvrtak, 02 jun 2011 11:31
Podesite željenu veličinu slova

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu, 15.04.2011. godine , održano je 13. Republičko takmičenje učenika srednjih škole u okviru područja rada Ugtostiteljstvo, turizam i trgovina.Na takmičenju su učestvovali učenici naše škole koji se obrazuju u okviru ovog područja rada, obrazovni profil – servir.

Zlatko Odobaša , učenik drugog razreda Srednje škole osvojio je prvo mesto.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 5


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma