Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2012
2012
Nik Vujičić u Srbiji Štampa
nedelja, 30 septembar 2012 16:25
Podesite željenu veličinu slova

Dana 22. Septembra 2012. godine, u velikoj sali „Spensa“ u Novom Sadu,  jedan od najpoznatijih motivacionih govornika današnjice, Nik Vujičić, održao je predavanje na kojem je prisustvovala i predstavnica naše škole.

Nicolas James, poznatiji kao Nik Vujičić, rođen je 4. decembra 1982. u Brizbejnu, kao prvo dete srpskih emigranata.  Uvek je bio zainteresovan za svoje korene. Želja da poseti zemlju svojih predaka ostvarila mu se 2008. godine. Ali, Nikovo poreklo nije ono što ga čini prepoznatljivim, ne samo kod nas, već širom sveta. Kada je pre skoro 30 godina rođen bez udova, s takozvanim tetra-amelija poremećajem, niko nije mogao da pretpostavi do kojih će razmera njegov život uticati na druge. Period detinjstva, a posebno adolescenicije bili su posebno teški. Nik je imao tu privilegiju da bude jedan od prvih učenika sa posebnim potrebama koji su integresini u redovan školski sistem u Australiji, iako se tada to nije činilo kao privilegija. Uprkos odbačenosti, neshvatanju i ličnim borbama koje je vodio uspeo je da izvuče najbolje iz okolnosti u kojima se našao. Sada je jedan od najvećih i najuticajnijih motivacionih govornika u svetu, njegovu poruku čulo je preko tri miliona ljudi u više od 24 zemlje sveta. Ove godine su tu priliku dobili i mnogi građani Srbije.

Opširnije...
 
Studijska poseta ŠOSO "Milan Petrović" u Novom Sadu Štampa
četvrtak, 27 septembar 2012 19:34
Podesite željenu veličinu slova

 

Dana 26. 9. 2012. godine, u okviru projekta "DELO - defektološka logistika" organizovana je još jedna studijska poseta. Ovoga puta nastavnici naše ustanove bili su u prilici da budu gosti Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" iz Novog Sada.

Cilj ove projektne aktivnosti bio je razmena iskustava i povećanje nivoa kompetencija nastavnika naše škole u pogledu primene inkluzivne teorije i prakse. Tokom ove posete prezentovan je rad Osnovne i Srednje škole, Inkluzivno kreativnog centra i Edukativnog kapa u Čeneju.

Opširnije...
 
U susret Dečijoj nedelji Štampa
ponedeljak, 24 septembar 2012 21:47
Podesite željenu veličinu slova

Prva nedelja u oktobru u čitavom svetu i kod nas posvećena je deci. Tradicija obeležavanja Dečije nedelje veoma je duga, više od pedeset godina. Ova manifestacija je posvećena zaštiti prava dece i afirmaciji Konvencije o zaštiti prava deteta.

Program aktivnosti obeležavanja odvija se tradicionalno svake godine i ima moto kojim se fokusira pažnja i označava aktuelna tema. Ove godine Dečija nedelja se održava kao deo šire nacionalne kampanje pod nazivom „Bolji smo zajedno“, a posebna pažnja se posvećuje inkluziji i promociji prava dece sa smetnjama u psihofizičkom razvoju. U skladu s tim, moto Dečije nedelje 2012. godine glasi: „Rastemo kao jedno - bolji smo zajedno“. U prilogu možete pogledati raspored aktivnosti naše ustanove tokom ove manifestacije.

Opširnije...
 
Obeležen Svetski dan srca Štampa
petak, 21 septembar 2012 18:50
Podesite željenu veličinu slova

Centar za preventivne zdravstvene aktivnosti Doma zdravlja i Crveni krst Sombor u saradnji sa Sportskim centrom su u petak, 21. septembra, povodom Svetskog dana srca, u dvorištu Sokolskog doma (Partizanu) organizovali niz promotivnih aktivnosti. Učenici Osnovne škole (objekta na Apatinskom putu) prisustvovali su ovom događaju. Njihovu posetu je omogućilo Savetovalište za mlade pri Školskom dispanzedu Doma zdravlja Sombor.

Tom prilikom, svi koji su to želeli, bili su u mogućnosti da provere vrednosti šećera u krvi, krvnog pritiska i merenja telesne težine i visine. Učenicima su podeljeni promotivni baloni, a potom su odgledali turnir u malom fudbalu.

 

Opširnije...
 
Poseta članica Kola srpskih sestara Štampa
petak, 21 septembar 2012 17:32
Podesite željenu veličinu slova

Tokom ovog meseca, sada već tradicionalno, našu ustanovu posetile su članice Kola srpskih sestara iz Sombora. Za ovu priliku sestre su pripremile prigodne poklone kako bi učenicima ulepšale početak nove školske godine. Kao dobri domaćini učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili kratak program, kojim su svojim gošćama predstavili rad na vannastavnim aktivnostima.

 

Opširnije...
 
Akcija za bezbednost dece u saobraćaju Štampa
petak, 21 septembar 2012 17:24
Podesite željenu veličinu slova

Policijska Uprava i Odeljenje saobraćajne policije Sombor su u sredu, 12. septembra, i ponedeljak, 17. septembra, za učenike naše škole organizovali predavanje na temu „Saobraćajna kultura“. Ovo predavanje je deo stalne akcije pod nazivom „Škola“, koju sprovodi Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije.

Nakon predavanja učenici su bili mali saobraćajni policajci koji su, regulišući saobraćaj na kreativan način, skrenuli vozačima pažnju na važnost budnosti njihove svesti dok voze, naročito u blizini škola. Vozače koji su poštovali propise đaci su pohvaljivali, dok su nesavesnim vozačima ukazivali na propuste sa molbom da poštuju pravila.

 

Opširnije...
 
Dobrocinstvo je jedino blago koje se uvecava davanjem Štampa
petak, 21 septembar 2012 17:10
Podesite željenu veličinu slova

Zahvaljujući ljudima velikog srca naša ustanova ulazi u novu školsku godinu bogatija za 20 računara i sredstvima za rad lutkarske sekcije. Računare koji su raspoređenipo učionicama i dnevnom boravku Doma škole donirala je Komercijalna banka a.d. i time omogućila kvalitetnije uslove za realizaciju nastave. Dom učenika srednjih škola je svojom donacijom uvećao broj lutaka namenjenih za rad lutkarske sekcije. U pitanju je 12 lutaka u prirodnoj veličini.

Osim za nastavna sredstva donatori su se pobrinuli i za naše učenike. Findomestic Banka a.d. darovala je 200 majica.

 

Opširnije...
 
Nagrada za Sebastijana Štampa
četvrtak, 28 jun 2012 08:52
Podesite željenu veličinu slova

Nekoliko učenika nižih razreda naše škole učestvovalo je na konkursu koji je raspislo "Udruženje Vojvođanskih učitelja". Žiriju su pristigla 194 rada iz 16 osnovnih  škola Vojvodine. Tema konkursa je bila "Život pored Dunava", a naš učenik Sebastijan Grujin (4.razred) našao se na spisku nagrađenih. Sebastijanu i njegovom učitelju Saši Lovrenov od srca čestitamo.

 
Kod Gradonacelnika na prijemu Štampa
nedelja, 24 jun 2012 13:40
Podesite željenu veličinu slova

Učenice naše osnovne i srednje škole: Angela Barta i Hermina Salma bile su u sredu 20-tog juna na svečanom prijemu kod Gradonačelnika Sombora Nemanje Delića. Prijem je bio upriličen za sve učenike generacije Somborske  opštine za  školsku 2011-12 godinu. Ovom prilikom istaknuti učenicu su nagrađeni lepom novčanom nagradom.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 4


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma