Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2013
2013
Turnir u stonom tenisu Štampa
ponedeljak, 23 decembar 2013 23:21
Podesite željenu veličinu slova

Od 16. do 20. decembra 2013. godine, u našoj školi organizovali smo turnir u stonom tenisu. Jedini uslov za učešće bilo je da učenik ostvaruje igru i poznaje osnovna pravila u stonom tenisu. Učestvovalo je ukupno 15 učenika osnovne i srednje škole.
Učenici su bili podeljeni u dve grupe po kvalitetu igre, bez obzira na pol i uzrast, odnosno razred. Igralo se po sistemu svako sa svakim, na dva dobijena seta. Za svaki osvojen set učenik je dobio po jedan bod. Na kraju turnira sabiranjem bodova sačinjena je ranglista.
Pobednik turnira dobio je pehar, drugo i trećeplasirani srebrnu, odnosno bronzanu medalju.

Opširnije...
 
Novogodišnji paketići za učenike naše škole Štampa
ponedeljak, 23 decembar 2013 23:08
Podesite željenu veličinu slova

Predstojeće novogodišnje praznike i pretprazničnu atmosferu učenicima naše škole upotpunili su paketići i dve novogodišnje priredbe. Za učenike koji nastavu prate u objektu u ulici Radoja Domanovića 98. njihovi drugari iz Doma škole i vaspitači su pripremili Novogodišnju priredbu u sredu, 18.12.2013. godine. Tom prilikom je Apoteka "Lav" organizovala druženje uz mađioničara i poslastice. Dok su deca iz predškolskih grupa i učenici osnovne škole iz objekta u ulici Apatinski put 29. u petak, 20.12.2013. godine, izveli predstavu "Raša i Deda Mraz", koju su pripremili sa svojim nastavnicima. Svim učenicima uručeni su paketići koje su donirali  humanitarna organizacija "ADRA" i Gradska uprava Sombor.

Opširnije...
 
Nastavljena saradnja naše škole i radio kluba Štampa
ponedeljak, 23 decembar 2013 22:02
Podesite željenu veličinu slova

Da je projekat „Jednaki u igri“ bio uspešan, baš onako kako su ocenili svi učesnici projekta, potvrđeno je i na analizi, nedavno održanoj na mestu dogadjanja, u školi. U prilog tome govori i činjenica da se nakon analize, u neformalnom razgovoru, došlo do ideje o pokretanju novog projekta. Od ideje do realizacije je prošlo tek nedelju dana, a novi projekat je već u toku. Ovoga puta se radi o projektu, koji ima za cilj da zainteresovanim nastavnicima škole pruži priliku da nauče nešto o programiranju na jeziku Java. Na taj način, pisanjem sopstvenih programa, neophodnih za nastavu, nastavnici će doprineti kvalitetnijoj i savremenijoj nastavi.    
Prilagođeno vremenu i nastavnoj tehnologiji, učesnici projekta će nastavu uglavnom pratiti putem interneta i elektronske učionice, iz školskog kabineta ili od kuće. Pored radio kluba, partner u projektu je Elektrotehnička škola, koja je omogućila pristup svojoj elektronskoj učionici, neophodnoj za realizaciju projekta.

Opširnije...
 
Preduzetništvo-profesionalna orjentacija Štampa
petak, 20 decembar 2013 18:53
Podesite željenu veličinu slova

U četvrtak, 19.12.2013. godine, za učenike naše škole održana je radinica pod nazivom "Preduzetništvo-profesionalna orjentacija" u trajanju od dva školska časa.
Na ovoj kreativnoj radionici učenici su izrađivali predmete koje mogu da plasiraju i prodaju za Božić i Novu godinu. Izrada venčića od novina, sejanje žita i izrada ukrasa za Božić. Radionicom su bili obuhvaćeni svi obrazovni profili. Svi učenici su bili aktivni i učestvovali u radu. Na kraju radionice, učenici su ocenili uspešnost i mogućnost da jednog dana samostalno izrađuju ovakve predmete.

Opširnije...
 
UZ "Pčelica" na prodajnom bazaru rukotvorina u Novom Sadu Štampa
ponedeljak, 16 decembar 2013 13:00
Podesite željenu veličinu slova

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice mr Andor Deli organizovao je prodajni bazar rukotvorina štićenika škola za učenike sa smetnjama u razvoju na teritoriji AP Vojvodine, koji se održao u petak, 13. decembra 2013. godine, u holu zgrade Vlade AP Vojvodine. Učenička zadruga "Pčelica" je uzela učešće na prodajnom bazaru preyentacijom radova učenika naše škole. Cilj ove manifestacije bio je promovisanje i nagrađivanje rada ovih specijalizovanih ustanova obrazovanja i vaspitanja, ali i pružanje prilike posetiocima bazara da pokažu humanost na delu.

Opširnije...
 
Obeležen Dan osoba sa invaliditetom Štampa
ponedeljak, 09 decembar 2013 16:06
Podesite željenu veličinu slova

Povodom 03. decembra, Dana osoba sa invaliditetom, Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić" je od 02. do 06. decembra organizovala niz aktivnosti. Ovogodišnji moto manifestacije bio je "Uklonimo barijere, otvorimo vrata: inkluzivno društvo za sve". Pored izložbe radova Učeničke zadruge "Pčelica" i interaktivne prezentacije "Senzorna integracija - upoznajte svoja čula", poseban akcenat je stavljen na sportske aktivnosti. Učenici, roditelji i mnogobrojni gosti su bili u prilici  da prisustvuju prezentaciji različitih sportova, turniru u boulingu, malom fudbalu, ali i časovima gimnastike. Obeležavanje ovog značajnog datuma uspešno je realizovano u saradnji sa Sportskim savezom, Osnovnim školama "Dositej Obradović" i "Ivo Lola Ribar", Kulturnim centrom "Laza Kostić" i Plesnim studijom "Figura".

Opširnije...
 
Donacija porodice Ksu Štampa
ponedeljak, 09 decembar 2013 14:08
Podesite željenu veličinu slova

Dana 03. decembra 2013. godine Školu za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ su posetile članice udruženja "Kolo srpskih sestara" i predstavnici Robne kuće "Milano" iz Sombora. Ksu Jiaojing, predstavnica STRK "Baby", uručila je na poklon veliki televizor marke Phillips za dnevni boravak Doma škole i nekoliko kutija slatkiša. Ovom prilikom učenici škole su gostima poklonili nekoliko radova iz svoje radionice i otpevali nekoliko pesama.
Porodica Ksu je ovom prilikom obavestila predstavnike škole da će nastaviti sa ovom humanitarnom akcijom i tokom decembra meseca, te da će sredstva prikupljena od prodaje patika biti ostavljena u posebnu „humanitarnu kutiju“. Prikupljena sredstva će se utrošiti za za kupovinu potrebnih stvari pred Novogodišnje praznike. Veliko hvala Kolu srpskih sestara i predstavnicima STRK "Baby", Robne kuce " Milano".

Opširnije...
 
Gimnastika za učenike i roditelje Štampa
petak, 06 decembar 2013 18:23
Podesite željenu veličinu slova

U četvrtak 5. decembra naši osnovci su se družili sa gimnastičarima i gimnastičarkama Gimnastičarskog kluba Sportskog saveza iz Sombora. Imali smo prilike da prisustvujemo jednočasovnom treningu, na kojem smo zajedno sa drugarima vežbali na raznim gimnastičkim spravama, prolazili smo poligone spretnosti i malo i đuskali. Kao i obično bili smo lepo prihvaćeni od strane vršnjaka i dragih trenera.

Opširnije...
 
Turnir sa :) Štampa
petak, 06 decembar 2013 18:11
Podesite željenu veličinu slova

Povodom 3. decembra međunarodnog dana OSI, ove godine pod temom Uklonimo barijere, otvorimo vrata socijalnoj uključenosti Udruženje roditelja Sombor u partnerstvu sa ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić" je realizovalo projekat pod nazivom "Turnir sa :)". Projekat je podržan od strane grada Sombora preko Programa za mlade. Cilj je bio organizovanje druženja mladih u vidu turnira u bolingu netakmičarskog karaktera. Na Turniru sa : ) su učestvovali srednjoškolci iz ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić", mladi sa radnog angažovanja iz iste škole, gimnazijalci "Veljko Petrović", SŠ "Sveti Sava", Srednja medicinska škola "Dr.Ružica Rip". Turnir je protekao u veselom, opuštenom i drugarskom raspoloženju. Zahvaljujemo se našim drugarima iz Bowling kluba.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 5

Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma