Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2013
2013
Održan seminar o medijaciji Štampa
ponedeljak, 28 oktobar 2013 21:37
Podesite željenu veličinu slova

Dvodnevni seminar pod nazivom "Medijacija - kao način rešavanja konflikata među akterima školskog života", koji su realizovali Milica Brstina Kočiš i Jovan Kočiš, održan je tokom 25. i 26. 10. 2013. godine u prostorijama naše ustanove. Seminar se bavio uvek aktuelnim temama - veštinama komunikacije, rešavanja konflikata i pregovaranja. Opšti cilj programa bio je sticanje znanja, sposobnosti i veština o teoriji i praksi medijacije kao načina rešavanja konflikata i njena primena u školskom životu. Teme koje su se obrađivale su:

  1. Komunikacija – karakteristike i veštine
  2. Veštine rešavanja konflikata
  3. Pregovaranje
  4. Medijacija – teorijski pristup
  5. Medijacija – praktična primena
 
Obeležena Dečija nedelja Štampa
četvrtak, 17 oktobar 2013 20:34
Podesite željenu veličinu slova

Tokom prve nedelje oktobra u našoj ustanovi obeležena je Dečija nedelja. Aktivnosti su bile usklađene sa ovogodišnjim motom koji glasi: "Slušajte mama i tata, želim sestru il' brata". Naši gosti su bili učenici OŠ "Dositej Obradović", OŠ "Ivo Lola Ribar", predavači Savetovališta za mlade grada Sombora, članovi udrženja „ Stari zanati“, članovi plesnog studija "FIGURA“ i članovi Džudo kluba "Bačka".

Opširnije...
 
Poseta udruženju MNRO „Zlatna barka“ iz Odžaka Štampa
ponedeljak, 14 oktobar 2013 15:48
Podesite željenu veličinu slova

Korisnici Dnevnog boravka su u subotu, 12. 10. 2013. godine, imali priliku da budu gosti udruženja MNRO „Zlatna barka“ iz Odžaka. Ova poseta je protekla u sportskom duhu. Učesnici su se takmičili u četiri discipline - nošenje ping–pong loptice u kašici, ubacivanje loptica u gajbu, ubacivanje lopte u koš i pikada. Nakon takmičenja svi učesnici su dobili zasluženu nagradu. Ostatak dana proveden je u opuštenoj atmosferi uz pesmu i igru.

Opširnije...
 
Džudo u našoj školi Štampa
petak, 11 oktobar 2013 13:40
Podesite željenu veličinu slova

 

Džudo klub „Bačka“ iz Sombora je juče, 10. 10. 2013. godine, u našoj fiskulturnoj sali izveo čas pokaznih vežbi koje se izvode na njihovim treninzima, a koje su prilagođene našim učenicima. Predsednik kluba, Vlatko Belovuković, je učenicima predstavio istorijski razvoj džuda i osnovne karateristike ove veštine.

Opširnije...
 
GORANSKA RADIONICA Štampa
ponedeljak, 07 oktobar 2013 15:24
Podesite željenu veličinu slova

Dana 05.10.2013. tri učenika naše škole ( Igor Križan, Ivica Dimović i Robert Harangozo) sa nastavnicom Mirjanom Banić učestvovali su u „Goranskoj Radionici“ u Bačkoj Topoli. Organizator radionice je Pokret Gorana Srbije zajedno sa ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – uprava za šume i opštinskim odborima pokreta gorana.

Opširnije...
 
U susret Dečijoj nedelji Štampa
četvrtak, 03 oktobar 2013 01:00
Podesite željenu veličinu slova

Dečija nedelja se svake godine održava u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Ove godine Dečija nedelja će trajati od 7. do 13. oktobra. Posebna pažnja posvećuje se doprinosu stvaranja pozitivne klime za rađanje i pružanje podrške razvoju modela odgovornog roditeljstva, u skladu sa relevantnim međunarodnim i nacionalnim dokumentima i pozitivnim propisima. Moto ovogodišnje Dečije nedelje je "Slušajte mama i tata, želim sestru il’ brata!". U prilogu možete pogledati raspored aktivnosti naše ustanove tokom ove manifestacije.

Opširnije...
 
Poseta članica udruženja "Kolo srpskih sestara" Štampa
četvrtak, 26 septembar 2013 01:00
Podesite željenu veličinu slova

 

U sredu, 25.09. 2013. godine,  našu škole posetile su članice udruženja "Kolo srpskih sestara" iz Sombora. Ovom prilikom, drage gosce, zajedno sa učenicima učestvovale su u kreativnoj radionici. Tema radionice je bila izrada upotrebnih predmeta. Nakon zavrsetka aktivnosti, članice udruženja su našim učenicima uručile su prigodne poklone.

Opširnije...
 
Jednaki u igri Štampa
četvrtak, 19 septembar 2013 19:52
Podesite željenu veličinu slova

 

Projekat socijalno-humanitarnog karaktera "Jednaki u igri" u organizaciji radio kluba "Nikola Tesla" Sombor, kao nosioca projekta i partnera u projektu, ŠOSO sa domom "Vuk Karadzić i Udruženje slepih Sombor, je podržan i finansiran od strane Grada Sombora.
Realizacija projekta je započela na samom početku školske godine. Projekat vode, ispred radio kluba Aleksandar Hajošević i školski tiflolog Marko Marinović. Slepa i slabovida deca su, kao i njihovi roditelji pokazali interesovanje za projekat.

Opširnije...
 
Akcija saobraćajne policije Štampa
sreda, 18 septembar 2013 19:45
Podesite željenu veličinu slova

 

Akcija Policijske Uprave i Odeljenja saobraćajne policije Sombor za bezbednost dece u saobraćaju održana je u četvrtak, 17. 9. 2013. godine, u prostorijama naše škole. Ove godine program predavanja bio obogćen sa bukvarom i crtanim animiranim filmom u kojima stoje objašnjenja kako deca treba da se ponašaju u saobraćaju.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

Strana 3 od 5


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma