Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2013
2013
Naši učenici na tekmičenju u Bačkoj Palanci Štampa
ponedeljak, 06 maj 2013 01:10
Podesite željenu veličinu slova

 

U organizaciji Osnovne škole „Heroj Pinki” iz Bačke Palanke, a u saradnji sa Sportsko rekreativnim centrom „Tikvara”, 25.04.2013.godine održano je sportsko pokrajinsko takmičenje za osobe sa posebnim potrebama u disciplinama - fudbal, košarka, atletika i stoni tenis. Učestvovale su četiri osnovne, osam srednjih škola i četiri doma sa teritorije Vojvodine. Domaćini su se pokazali kao dobri organizatori, a naši učenici su poneli lepe utiske iz Bačke Palanke.

Opširnije...
 
Završena obuka plivanja Štampa
ponedeljak, 06 maj 2013 01:00
Podesite željenu veličinu slova

Plivanje je aktivnost koja je pogodna za osobe sa posebnim potrebama, jer jača njihovu fizičku sposobnost i povoljno utiče na mentalno stanje, socijalnu inkluziju i zdravlje.

Ove godine obuka plivanja za učenike četvrtog razreda trajala je od 2. do 12. aprila. Prvi cilj obuke je bio bezbednost plivača, potpuno poverenje i samopouzdanje u vodi, a učenje tehnika plivanja je usledila nakon toga. Program rada je bio individualizovan i prilagođen razvojnim sposobnostima učenika.

Svoju obuku plivanja učenici su završili polaganjem i dobijanjem diploma o završenoj obuci.

Opširnije...
 
Svečano obeležen Dan škole Štampa
ponedeljak, 01 april 2013 23:14
Podesite željenu veličinu slova

U četvrtak, 28. marta 2013. godine, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Somboru obeležena je 39. godišnica od osnivanja naše ustanove. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su,  pored bivših radnika škole, učenika i roditelja, i brojni gosti, predstavnici privrednog, političkog života Sombora. Program je sadržao nastupe:

  • školskog folklora igrama iz Vranja,
  • školske etno grupe,
  • štićenika Dnevnog boravka plesnom tačkom,
  • lutkarske grupe "Maslačak" predstavom "Debeli oblak",
  • dramske i ritmičke sekcije muzičko scenskim prikazom "Agi i Ema".

Obeležavanje godišnjice naše ustanove završeno je dodelom poklona, nagrada i priznanja učenicima i nastavnicima.

Opširnije...
 
Lutkarska grupa "Maslačak" osvojila je prvo mesto Štampa
ponedeljak, 01 april 2013 23:10
Podesite željenu veličinu slova

Regionalna smotra lutkarstva osnovnih škola, u organizaciji Udruženja vojvođanskih učitelja održala se, 17. marta 2013. godine,  u OŠ „Ivo Lola Ribar” u Somboru. U takmičarskom delu smotre učestvovale su četiri osnovne škole sa teritorije severozapadne Bačke. Svoj rad predstavile su lutkarske grupe OŠ „Matko Vuković” iz Subotice - „Marko Kraljević, eko policajac”, OŠ „Bora Stanković” iz Karavukova - „Zamislite”, te somborski školarci, domaćini iz OŠ "Ivo Lola Ribar" - „Kako rastu mala deca” i đaci ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić” iz Sombora - „Debeli oblak”. U revijalnom delu festivala lutkarstva učenici OŠ "Ivo Lola Ribar" izveli su predstavu „Vuk i tele”.
Predstava „Debeli oblak” osvojila je prvo mesto, kao najuspešnija predstava. Autorka ovog komada je nastavnica Silvija Tot. U realizaciji ove lutkarske predstave ulestvovale su i kolege Dario Marić i Saša Lovrenov.

Opširnije...
 
Predstavljanje Motesori metoda Štampa
ponedeljak, 01 april 2013 23:07
Podesite željenu veličinu slova

Dana 13. 3. 2013. godine, u prostorijama naše ustanove održano je predstavljanje Montesori načina rada za kolege iz OŠ "Ivo Lola Ribar" iz Sombora. Predavanju je prisustvovalo 11 kolega iz pomenute škole. Specijalni edukatori-rehabilitatori Mirjana Marjanović i Katarina Salkanović informisale su kolege o osnovnim načelima vaspitnog rada po Montesori pedagogiji, predstavile Montesori didaktički materijal koji poseduje naša ustanova i načine na koji je nabavljen, te prenele iskustva primene navedenog metoda u obrazovno vaspitnom radu. Ovaj vid saradnje prisutni su ocenili kao vrlo koristan i primenjiv u daljoj pedagoškoj praksi.

Opširnije...
 
Poseta pesnika Štampa
ponedeljak, 01 april 2013 23:03
Podesite željenu veličinu slova

U organizaciji KUD "Vuk Karadžić" iz Čonoplje, 8.marta 2013. godine, pesnici Dragan Pjevac i Ružica  Kljaić učenicima naše škole predstavili su svoje zbirke pesama za decu i omladinu. Tom prilikom su članice kulturno umetničkog društva upriličile posluženje za sve prisutne. Promociju poezije ulepšale su i članice školskog hora Katarina Galamboš i Vanja Rančić izvodjenjem tradicionalnih, narodnih pesama.

Opširnije...
 
Praznični dani u školi Štampa
ponedeljak, 28 januar 2013 16:28
Podesite željenu veličinu slova

U nedelju, 27. januara 2013. godine, svečanom priredbom i sečenjem slavskog kolača u našoj ustanovi obeležena je  školska slava - Sveti Sava. u prisustvu dragih gostiju. Na priredbi je nastupio školski hor koji je upotpunio recital učenika.

Ni ova proslava nije protekla bez iznenađenja za naše učenike. Posebno, za ovu priliku, Mirjana Filipović, naša dugogodišnja saradnica, pripremila je slatke poslastice. Protekli period je bio pun ovakvih lepih trenutaka, a najviše dečijih osmeha izmamili su novogodišnji paketići koje su darivali humanitarna organizacija "ADRA" i NVO "Korak dalje". Uvereni smo da će ovakvi gestovi dobročinstava biti dodatni motiv u učenju i radu.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

Strana 5 od 5


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma