Skip to content

Naslovna Aktivnosti Arhiva 2013
2013
Humanost na delu Štampa
ponedeljak, 02 decembar 2013 20:19
Podesite željenu veličinu slova

Povodom obeležavanja Međunarodnog humanitarnog dana, a na predlog članova Učeničkog parlamenta, u osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Staparu pokrenuta je akcija „Humanost na delu“. Cilj akcije je bio prikupljanje obuće, garderobe, igračaka, slatkiša i školskog pribora, namenjenih školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ u Somboru. Akcija je trajala od 15.11. do 25.11.2013. godine.

Opširnije...
 
Realizovana prva nedelja školskog sporta Štampa
subota, 30 novembar 2013 23:54
Podesite željenu veličinu slova

 

U cilju promocije zdravog života i rekreacije, razvoja svesti o važnosti sopstvenog zdravlja i bezbednosti, o potrebi negovanja i razvoja fizičkih sposobnosti, naša škola je od 18-22.11.2013. godine realizovala je prvu nedelju školskog sporta. Od ove školske godine obavezne su dve sportske nedelje - jedna u prvom i jedna u drugom polugodištu. Učenici su cele nedelje učestvali u raznim aktivnostima koje su bile utvrdjene raporedom po danima.

Opširnije...
 
Rezultat vredan Ginisa Štampa
petak, 29 novembar 2013 01:00
Podesite željenu veličinu slova

Dana 14.11.2013. godine postavljen je novi svetski rekord u okviru događaja pod nazivom "Brzo slaganje čaša 2013". Prema Svetskoj Organizaciji za brzo slaganje čaša (SOBSČ), ova godina je prevazišla sva očekivanja sa 555.932 učesnika, oborivši dotadašnji rekord iz 2012. godine koji je iznosio 483.658 učesnika. Učesnici koji su  oborili rekord dolaze iz 30 zemalja i predstavljaju 2.631 školu i organizaciju. Ovo je osma godina kako se SOBSČ ujedinila sa nastavnicima i članovima organizacija iz celog sveta da bi oborili Ginisov svetski rekord u disciplini "Najveći broj učesnika u brzom slaganju čaša na različitim lokacijama u jednom danu". Svi učesnici su bili dužni da 14-og novembra slažu čaše najmanje 30 minuta. Mnoge škole su "slagale čaše u dobrotvorne svrhe" kombinujući na taj način sport i humanost. Naša škola je imala prijavljenih 50, ali je konačan broj bio 82 učesnika. Drago nam je da smo već drugi put bili deo ove manifestacije.

Opširnije...
 
Poseta bratske škole iz Baje Štampa
četvrtak, 28 novembar 2013 11:13
Podesite željenu veličinu slova

Na polju međunarodne saradnje, u toku nedelje sporta, koja je realizovana u ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“ od 18-22.11.2013. godine, gosti su bili predstavnici bratske škole za obrazovanje i vaspitanje učenika sa smetnjama u razvoju iz Baje. Saradnja dve ustanove traje već punih 36 godina.
Nakon obilaska oba objekta škole „Vuk Karadžić“, domaćine i goste su u zgradi Županije primili zamenik gradonačelnika Vasa Relić i član Gradskog veća Čaba Sakač. Usledila je poseta sportskom centru „Soko“ i prezentacija Džudo kluba „Bačka“, koji sarađuju u realizaciji sportskih aktivnosti sa školom domaćinom. Tokom dana održan je radni sastanak predstavnika obe škole. Na sastanku je donet plan saradnje za 2014. godinu, kojim se predviđa učešće na ekološkom projektu i realizacija sportskih i kulturnih aktivnosti.

Opširnije...
 
Međunarodni Dan osoba sa invaliditetom Štampa
ponedeljak, 25 novembar 2013 18:19
Podesite željenu veličinu slova

Dana 8. avgusta 1956. godine u rudniku uglja Bois du Casier u Belgiji planuo je požar u kojem su stradala 262 rudara. Ova se događaj se pamti kao rudarska nesreća sa najvećim brojem ljudskih žrtava u nekom rudniku uglja. U spomen na ovaj događaj određeno je i obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Ujedinjene nacije su 1992. godine ustanovile 3. decembar kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, kako bi se promovisalo razumevanje osoba sa invaliditetom i pružila podrška njihovom dostojanstvu, pravima i blagostanju.

Opširnije...
 
Radionica za roditelje o medijaciji Štampa
ponedeljak, 18 novembar 2013 17:46
Podesite željenu veličinu slova

U ponedeljak, 25. 11.2013. godine, sa početkom u 8:30 časova, održaće se sastanak Saveta roditelja u okviru kojeg će se realizovati radionica za roditelje na temu: "MEDIJACIJA KAO NAČIN REŠAVANjA KONFLIKATA MEĐU AKTERIMA ŠKOLSKOG ŽIVOTA". Učesnici će kroz različite teme moći da steknu potpuniju sliku o tome šta je to medijacija i kako ona može da se primeni u školskom životu. Voditelji radionice su Ivana Bukvić, Sofija Mandarić i Slađana Šuša.

Opširnije...
 
Nedelja sporta u našoj školi Štampa
subota, 16 novembar 2013 17:02
Podesite željenu veličinu slova

Za učenike naše škole, od 18. 11. 2013. do 22. 11. 2013. godine, organiyovana je nedelja sporta. Od ove školske godine obavezne su dve sportske nedelje - jedne u prvom i jedna u drugom polugodištu. Cilj ove manifestacije je promovisanje sporta i zdravog načina života, ali i negovanje kolektivne igre, tolerancije i fer pleja, poštovanje pravila igre, razvijanje saradničkih odnosa, angažovanje svih učenika u sportskim disciplinama, zabava i opuštanje učenika i razvoj interesovanja i angažovanja učenika u sportskim aktivnostima. Učenici će cele nedelje učestvati u raznim aktivnostima koje su utvrdjene raporedom po danima.

Opširnije...
 
Jednaki u igri Štampa
četvrtak, 14 novembar 2013 00:01
Podesite željenu veličinu slova

Projekat socijalno-humanitarnog karaktera "Jednaki u igri" u organizaciji radio kluba "Nikola Tesla" Sombor, kao nosioca projekta i partnera u projektu, ŠOSO sa domom "Vuk Karadzić i Udruženje slepih Sombor, je podržan i finansiran od strane Grada Sombora.

Realizacija projekta je započela na samom početku školske godine. Projekat su vodili, ispred radio kluba Aleksandar Hajošević i školski tiflolog Marko Marinović. Slepa i slabovida deca su, kao i njihovi roditelji pokazali interesovanje za projekat. Igra se sastoji u tome da učesnici igre pronalaze skriveni mini predajnik u ograničenom prostoru, pomoću posebnog prijemnika, bez  angažovanja čula vida. Naizgled komplikovanu igru, deca su rado prihvatila i pokazala angažovanost i želju za igrom.

Opširnije...
 
Hoćemo pola miliona brzih slagača Štampa
četvrtak, 07 novembar 2013 22:57
Podesite željenu veličinu slova

ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“ Vas poziva da, u četvrtak 14. novembra 2013. godine uz druženje brzo slažete čaše sa nama. Manifestacija će se održati u objektu u ulici Apatinski put 29. od 8:00 do 10:00 časova i u objektu u ulici Radoja Domanovića 98. od 11:00 do 13:00 časova. Ovaj događaj je deo šire manifestacije "Slažite! - najviše ljudi koji u jednom danu na različitim lokacijama slažu čaše“, koja se organizuje svake godine u novembru s ciljem da se obori Ginisov rekord po broju onih koji se oprobaju u ovoj disciplini. Želja organizatora je da ove godine okupi pola miliona ljudi. Nosilac ove manifestacije je Svetska Asocijacija za slaganje čaša (WSSA), koja je oformljena 2001. i od tada se zalaže za promovisanje ovog sporta u svetu. Jedini predstavnik Srbije na ovom događaju je ŠOSO sa domom “Vuk Karadžić”.  Naša zemlja učestvuje po drugi put kao jedna od 33 zemalje (12 u Evropi).

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 5


Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

ZA SVA PRAVNA PITANJA ZAPOSLENI, UČENICI, RODITELJI I DRUGA ODRASLA LICA MORAJU DA SE OBRATE SEKRETARU ŠKOLE

Resursni centar  "Delo" radi svakoga dana.

Koordinator:
Katarina Salkanović   060/568-32-25


Top

© 2010 ŠOSO Vuk Karadžić Sombor.

joomfile.com
Joomla inotur picma