60.Republičko takmičenje iz Tehnike i tehnologije i Tehničkog i informatičkog obrazovanja  17. i 18. maja u OŠ ” Đura Jakšić ” Paraćin. Naši učenici osvojili su sledeća mesta. Plasman po disciplinama: Automodelarstvo: 2. mesto Кristina Brančić, mentor Marijana Bugarski, 3. mesto Snežana Brančić, mentor Dario Marić, Brodomodelarstvo: 2. mesto Biljana Petrović, mentor Marijana Bugarski, Raketno modelarstvo: 2. mesto Ivan Čonka, mentor Dario Marić i 3.mesto Laslo Petrović, mentor Marijana Bugarski, i bronzanu medalju  osvojio je Nenad Кočiš mentor Dario Marić.

U realizaciji takmičenja u mnogome su nam pomogli donatori: za hranu i piće do Paraćina pobrinuli su se:

Sarajevski ćevap kod Trivuna i Europa promet 2000, AMSS agencija je poklonila TAG aparat sa 3000 din na računu za elektronsku naplatu putarine. Novčane iznose su donirali: Somborelektro d.o.o, Vladur i Inpro do.o., Tremak d.o.o, D market, Tepkos d.o.o.Severpalst gradnja d.o.o. iBramont d.o.o.za smeštaj i boravak učenika i mentora, hvala svima na pomoći i što ste time omogućili da učenici i njihovi mentori mogu da realizuju odlazak na 60.Republičko takmičenje i prezentuju naučeno i svojim visokim plasmanima opravdaju uloženo.

Poseta Vazduhoplovnom muzeju
 
Na putu ka Paraćinu takmičari koji su stekli pravo da se takmiče na 60.Republičkom nivou takmičenja iz Tehničkog zajedno sa nastavnicima obišli su vazduhoplovni muzej Beograd.

Takmičenje i dodela diploma

Poseta manastiru Ravanica

Poseta Svilajncu

U toku ovog putovanja na takmičenje imali smo priliku da prvog dana obidjemo dva muzeja, Vazduhoplovni muzej Beograd i muzej Voštanih figura u Jagodini, i na taj način učestvujemo u Nacionalnoj nedelji muzeja, a trećeg dana u toku povratka kući posetili smo Prirodnjački centar Svilajnac  i time učestvovali u Noći muzeja 18.maja.  

Poseta Jagodini
 
Setnja kroz Jagodinu nam je prijala zbilja uzivancija, uz super smeštaj u hotelu ” Lion ” i izvrsnu klopu i ljubazne domaćine.
Stigosmo malo da se družimo i sa životinjama u zoo vrtu u Jagodini uz pomoć vaučera.