U cilju promocije zdravog života i rekreacije naša škola je od 19.02.2018.god. do 23.02.2018.god. realizovala  sportsku nedelju, drugu u ovoj školskoj godini.

Realizovanim aktivnostima  ostvareni su ciljevi Tima za školski sport kao što su razvoj i praktikovanje  zdravog načina života, negovanje i razvoj fizičkih sposobnosti, prevencija nasilja, narkomanije i maloletničke delikvencije.

Kroz aktivnosti ostvareni su i zadaci: razvijanje zdravstveno higijenskih navika,učestvovanje u sportskim aktivnostima bez obzira na nivo sposobnosti,uključivanje devojčica u igru i da radost igre bude ispred rezultata.

Ova sportska nedelja u objektu  u ulici Radoja Domanovića realizovala se u saradnji sa sportskim klubovima iz Sombora koji su se odazvali pozivu da dođu i da našim učenicima približe neke od sportova.

Plan aktivnosti:

Ponedeljak 19.02.2018.

dolazak košarkaškog kluba „So-koš“

Učenici su zajedno sa gostima učili elemente košarke, družili se i odigrali jednu utakmicu gde su se izmešali gosti i domaćini i formirali timove. U ovoj utakmici rezultat nije bio bitan već feri sportska igra.

Utorak 20.02.2018.

dolazak odbojkaškog kluba „Elbraco-Technoland“

Učenici naše škole su zajedno sa gostima učili elemente odbojke i u skladu sa svojim mogućnostima učestvovali u zajedničkom treningu samostalno ili uz pomoć nastavnika, posle koga su odigrali jednu utakmicu u timovima  u kojima su bili izmešani gosti i domaćini. Rezultat nije bio u prvom planu već druženje, sportska i fer igra.

Sreda 21.02.2018.god dolazak džudo kluba „Bačka“

Naši učenici su zajedno sa gostima odradili jedan trening posle kojeg su mogli da „odmere snage“uz pomoć i usmeravanje stručnih trenera.

Četvrtak 22.02.2018. odlazak na gradski bazen i aktivnosti u školi-poligon spretnosti

Deo učenika je posetio gradski bazen na kome su uz pomoć trenera i nastavnika i u skladu sa svojim mogućnostima odradili jedan mini trening u kome su uživali.

Drugi deo učenika je u sali za fizičko vaspitanje uz kordinaciju i pomoć nastavnika i u skladu sa svojim mogućnostima učestvovao u poligonu spretnosti.

Petak  23.02.2018. dan fudbala

Ugostili smo trenera Alekasndara Kneževića koji je našim učenicima pokazao neke od elemenata fudbala. Učenicu su podeljeni u 4 ekipe po 5 igrača i odigrali su utakmice u kojima rezultat nije bio bitan već druženje,sportska i fer igra.Posle utakmica je organizovano izvođenje penala u kojima su svi učenici sa zadovoljstvom učestvovali.