У циљу промоције здравог живота и рекреације наша школа је од 04.02.2019.год. до 8.02.2019.год. реализовала  спортску недељу, другу у овој школској години.

Реализованим активностима  остварени су циљеви Тима за школски спорт као што су развој и практиковање  здравог начина живота, неговање и развој физичких способности, превенција насиља, наркоманије и малолетничке деликвенције.

Кроз активности остварени су и задаци: развијање здравствено хигијенских навика,учествовање у спортским активностима без обзира на ниво способности,укључивање девојчица у игру и да радост игре буде испред резултата.

Ова спортска недеља у објекту  у Улици Радоја Домановића реализовала се у сарадњи са спортским клубовима из Сомбора који су се одазвали позиву да дођу и да нашим ученицима приближе неке од спортова.

План активности:

Понедељак 04.02.2019. год. долазак одбојкашког клуба „Elbraco technolade“

Ученици наше школе су заједно са гостима учили елементе одбојке и у складу са својим могућностима учествовали у заједничком тренингу самостално или уз помоћ наставника, после кога су одиграли једну утакмицу у тимовима  у којима су били измешани гости и домаћини. Резултат није био у првом плану већ дружење, спортска и фер игра.

 Уторак 05.02.2019. долазак кошаркашког клуба „Џокер“

Ученици су заједно са гостима учили елементе кошарке, дружили се и одиграли једну утакмицу где су се измешали гости и домаћини и формирали тимове. У овој утакмици резултат није био битан већ фери спортска игра.

 Среда 06.02.2019. Џудо клуб „Бачка“

Ученици су у складу са својим могућностима самостално или уз помоћ наставника учествовали у тренингу џудо клуба “ Бачка “.

Четвртак О7.02.2019. Kросмингтон

Ученици су заједно са гостима учили елементе кросмингтона, а после су и играли.

Петак 08.02.2019. Фудбал

Угостили смо тренера фудбала  који је нашим ученицима показао неке од елемената фудбала. Ученицу су подељени у 4 екипе по 5 играча и одиграли су утакмице у којима резултат није био битан већ дружење,спортска и фер игра..