Grad Sombor je po treći put u organizaciji Sportskog saveza grada Sombora bio domaćin Otvorene zabavne škole fudbala na Gradskom stadionu u Somboru i terenu fudbalskog kluba u Stanišiću.

U sredu, 26.09.2018. godine su učestvovale tri osnovne škole i to: kao domaćin OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Stanišića, kao gosti učenici OŠ „Laza Kostić“ iz Gakova i „Bratstvo Jedinstvo“ iz Svetozar Miletića.

U Otvorenoj zabavnoj školi fudbala je učestvovalo 60 učenika (20 devojčica i 40 dečaka).

Posle zajedničkog zagrevanja pristupilo se radu po stanicama i to:

  • Stanica broj 1 – Obuka tehničkih elemenata

  • Stanica broj 2 – Štafetne igre

  • Stanica broj 3 – Hokej na travi

  • Stanica broj 4 – Igra 3 na 1

  • Stanica broj 5 – Šut na gol

  • Stanica broj 6 – Igra na dva gola.

Posle završetka rada školama je podeljena oprema u vidu fudbalskih lopti, majica, a đacima su podeljene diploma za uspešno učestvovanje u Otvorenoj zabavnoj školi fudbala.

Drugi dan otvorene zabavne škole fudbala, sproveden je na Gradskom stadionu u Somboru uz učešće 80 učenika iz šest osnovnih škola sa teritorije grada Sombora (OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ Sombor – prof. Goran Đurišić,

OŠ „Nikola Vukićević“ – prof. Zoran Petkov,

OŠ „Ognjen Prica“ Kolut – prof. Zvezdana Popović,

OŠ „22. Oktobar“ Bački Monoštor – prof. Damir Šimunov,

OŠ „Branko Radičević“ Stapar – prof. Miroslav Tripunović i

ŠOSO Vuk Karadžić sa domom – prof. Dejan Zekić i Dario Marić).

Rad je sproveden po identičnom programu rada po stanicama kao i u Stanišiću, a posle završetka program Festivala podeljena je oprema svim školama.

Deca su sa oduševljenjem prihvatila program rada, a Festival je ispunio sva očekivanja učesnika, zbog čega se i bilo pristupilo njegovoj realizaciji.

U bliskoj budućnosti je planirano održavanje novog Festivala, u kojem bi bile obuhvaćene i ostale osnovne škole sa područja grada Sombora koje ovaj put nisu učestovale u Zabavnoj školi fudbala.