Danas je u našoj ustanovi kao i u većini škola u Republici Srbiji počela nova školska godina, veoma svečano uz poštovanje državnih simbola i intonacijom himne. U objektu škole na Apatinskom putu, predškolce, đake prvake i učenike nižih razreda pozdravila je direktorka Snežana Padežanin Budimir i poželela im dobrodošlicu i puno uspeha u novoj školskoj godini.  

Pomoćnik direktora Đurašin Kerkez poželeo je dobrodošlicu učenicima viših razreda naše škole kao i srednjoškolcima. Učenici, roditelji i nastavnici su veoma zadovoljni što će se nastavni proces odvijati neposredno u školi jer je to najbolje za proces sticanja znanja i umeća.

U narednom periodu svi zaposleni u školi će se pridržavati propisanih preventivnih mera i pravila koja su detaljno predstavljena kako roditeljima tako i učenicima.

Ovaj dan su upriličili i predstavnici školske uprave Sombor i podelili prigodne poklone za đake prvake.

29.10. 2021. godine ministar prosvete , nauke i tehnološkog razvoja  Branko Ružić uručio je ugovore o dodeli sredstava, napominjući da je sredstva  ove godine dobilo 11 škola u Republici Srbiji , za koje je ukupno opredeljeno 4 miliona dinara i da će se nastojati da se podrška ovakvim aktivnostima učenika nastavi.