Naši učenici završnih razreda  srednje škole posetili su 16.05.2018. g. somborsku filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje u cilju boljeg upoznavanja sa procedurom prijavljivanja na tržište rada nakon završetka školovanja. Ova aktivnost sastavni je deo programa profesionalne orijentacije učenika naše škole.

Kroz polučasovni razgovor učenika sa Gordanom Strilić Stjelja iz NSZ, učenici su dobili praktične i korisne informacije o načinu (potrebnoj dokumentaciji i mestu) prijavljivanja u NSZ i daljim obavezama korisnika. Potom su imali priliku da postavljaju pitanja stručnjaku. Broj upućenih pitanja ukazuje na veliku zainteresovanost učenika za ovu temu. Kroz kratki rezime koji je usledio u vidu ponavljanja bitnog, videlo se da su učenici pomno pratili izlaganje stručnjaka i zapamtili osnovne informacije koje će im biti od pomoći nakon završetka njihovog školovanja.

Na kraju su svi prošli kroz prostorije NSZ kako bi videli gde se nalazi kancelarija savetnika za zapošljavanje, info-pult i oglasna tabla sa aktuelnim konkursima za radna mesta.