Nastavnici dodadne podrške, koji rade u školama na teritoriji opštine Odžaci u okviru Dečije nedelje održali su radionice sa đacima iz četiri osnovne škole i na taj način se uključili u obeležavanje ove manifestacije.

U osnovnoj školi ,,Marko Orešković,, u Bačkom Gračacu realizovana je radionica ,,U tuđim cipelama,, sa učenicima drugog razreda. Radionicu je realizovala koleginica Jelena Bogdanović. Ista radionica je realizovana i u osnovnoj školi ,,Bora Stanković,, u Karavukovu, ovu radionicu je realizovala koleginica Sofija Maksimović zajedno sa učiteljicom Marijom Ilić. Radionicu pod nazivom ,,Prava i obaveze ,,održala je koleginica Jelena Jovanović u osnovnoj školi ,,Ratko Pavlović-Ćićko,, u Ratkovu i radionicu pod nazivom ,,Diskriminacija,, održala je koleginica Nada Funtoš Stamenković zajedno sa pedagogom škole Verom Adamović u osnovnoj školi ,,Nikola Tesla,, u Bačkom Brestovcu.

Cilj ovih radionica je prevazilaženje predrasuda ,ako postoje,i povećanje senzibilnost prema onima koji su drugačiji od nas i kojima je naša podrška značajna.

Opšti je utisak da su đaci bili veoma aktivni,kreativni i zadovoljni.