Mladi EkoReporteri (Young Reporters for the Environment – YRE) predstavljaju mrežu mladih ljudi, kpji obrazuju javnost o održivom razvoju angažvanjem u kreativniom, ekološkom novinarstvu. Koordinisani od strane Fondacije za obrazovanje  o zaštiti životne sredine (FEE), YRE su prisutni u više pd 25 zemalja širpm sveta i sve ih je više! 

Učesnici, starosti od 11-21 godine, istražuju pitanja i probleme zaštite životne sredine i izveštavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis, kad god je moguće predlažući rešenja. YRE razvija veštine i znanja učesnika. Pruža im dublje razumevanje održivpg razvoja, jača njihove komunikacione i građanske veštine, ličnu inicijativu, timski rad, kritičku analizu, socijalnu odgovornost i liderske spospbnosti.

Organizacija Ambasadori održivog razvoja i životne sredine ima ulogu Nacionalnog operatera za Srbiju i jedina je ovlašćena organizacija iz naše zemlje za sprovođenje programa “Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine” – Foundation for Environmental Education – FEE u Srbiji ujedno I  organizacija koja podržava sprovodjenje ovog programa.

Učenici naše škole aktivnim učešćem u kreiranju zdravog i prijatnog okruženja u školskim dvorištima dali su putem fotografije osvrt na moguće rešenje – angažovanjem , upotrebom reciklažnih materijala, sadjenjem biljaka i brigom o njima u školi može da se napravi prijatno mesto za učenje i boravak.

Pitajte!

Sva vaša pitanja vezana za osobe sa ometenošću možete poslati na e-mail adresu ustanove. Na pitanja odgovaraju naši stručnjaci, a odgovori će u najkraćem roku biti poslani na vašu e-mail adresu.