Ovogodišnji Dan škole, 1. april, obeležili smo nizom aktivnosti, organizovanim za sve naše učenike i korisnike našeg Dnevnog boravka, u periodu od 27.3. do 31.3.2023.godine. Nedelja koja je iza nas bila je ispunjena zanimljivim radionicama, šetnjama, posetama drugim školama, galerijama, muzejima, bioskopu, kuglani, udruženjima…Radnu, slavljeničku nedelju smo završiti žurkom za naše osnovce i srednjoškolce i piknikom za korisnike Dnevnog boravka.

 

 

Ponedeljak, 27.3.2023.

Današnji dan je protekao u druženju sa vršnjacima iz OŠ “Bratstvo jedinstvo”, pravljenju kolača, igranju društvenih igara i druženju naših učenika i korisnika Dnevnog boravka u kuglani “Bowling Stones” .

 

 

Utorak, 28.3.2023.

Jedan sasvim (ne)običan utorak u ŠOSO sa domom “Vuk Karadžić”: prolećne radionice, sportske aktivnosti u fiskulturnoj sali, poseta Crvenom krstu u Somboru, druženje sa gostima iz udruženja “Malo kraljevstvo”, šetnja i kolači u poslastičarnici “Dubrava”. Dan ispunjen igrom i smehom.

 

 

Sreda, 29.3.2023.

Povodom proslave Dana škole, danas su za naše učenike i korisnike Dnevnog boravka organizovane sledeće aktivnosti: bioskop u učionici, poseta Muzeju Podunavskih Švaba,  poseta Galeriji “Milan Konjović”, pravljenje kolača i poseta autoškoli “L Team”. Hvala divnim domaćinima. Uživali smo.

 

 

Četvrtak, 30.3.2023.

U okviru aktivnosti organizovanih povodom proslave Dana škole, danas su korisnici Dnevnog boravka posetili Gradski muzej Sombor i imali su priliku da pogledaju izložbu “Partizanka i Fragonar” – deo privatne  kolekcije Jovanke Broz,  dok su naši osnovci i srednjoškolci bili u bioskopu, u  šetnji, uživali u senzornim igrama u školi i učestvovali u radionici “Vodena avantura” povodom obeležavanja Dana voda.

 

 

Petak, 31.3.2023.

Poslednjeg dana  se radilo, ali i zabavljalo. Naši srednjoškolci su posadili cveće i uredili baštu i žardinjere, nakon čega su se pridružili drugarima na zabavi. Najmlađi učenici su se družili u dvorištu škole na Apatinskom putu, dok su korisnici Dnevnog boravka iskoristili lepo vreme i uživali u bašti kafića. Ovogodišnja proslava Dana škole je protekla u lepom raspoloženju, druženju i zajedničkim aktivnostima svih naših učenika i korisnika Dnevnog boravka. Današnjim aktivnostima smo završili proslavu Dana škole, ali već u ponedeljak nas čekaju nove, zanimljive avanture.