Učenice naše škole, Markiza Šević i Lana Saulić, osvojile su glavnu nagradu i zahvalnicu za učešće na likovnom konkursu „Iskorak iz nasilja“, koji je organizovao Somborski edukativni centar.

Kako navode organizatori, cilj ovog likovnog konkursa je podizanje svesti o značaju dečjih prava i odrastanju u sigurnom i podsticajnom okruženju. Takođe,ovim konkursom želeli su da motivišu učenike osnovnih škola da kroz likovne radove iskažu kako za njih izgleda bezbrižno odrastanje odnosno okruženje bez nasilja.

Učestvovala su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Grada Sombora, među kojima i učenici naše škole. Učenica trećeg razreda naše škole, Lana Saulić, dobila je Zahvalnicu za učešće na konkursu, dok je  Markiza Šević, učenica petog razreda , osvojila  prvo mesto na ovom likovnom konkursu i prisustvovala  dodeli nagrada i izložbi radova koja je upriličena tokom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad decom 19. Novembra.

Svojim radovima deca su poslala poruku široj javnosti da je nenasilna komunikacija i poštovanje dečjih prava osnovni preduslov za bezbrižno odrastanje.