Učenici naše škole su zajedno sa učenicima OŠ “Ivo Lola Ribar”  predstavljali Sombor na ovogodišnjem, drugom po redu, dečjem festivalu muzike i pokreta “Palićke notice” održanom u Subotici, na letnjoj pozornici na Paliću,  21. juna 2022. godine.

Scenskim igrokazom koji je podrazumevao ritmiku, ples i glumu uz taktove pesme “Zlatna ribica”, S. M. Vajte, naši su đaci pokazali šta i koliko mogu.

Festival “Palićke notice” ima plemenitu misiju da okuplja  učenike osnovnoškolskog uzrasta iz škola koje obrazuju decu sa razvojnim teškoćama zajedno sa učenicima  koji pohađaju masovne škole. Osmišljen je  kao vid podrške razvoju inkluzivne svesti ali i podrške deci sa razvojnim teškoćama u lakšem prevazilaženju problema sa kojima se susreću. Festival ima i takmičarski karakter.

Tema ovogodišnjeg festivala je bila domaći hitovi osamdesetih godina a veoma kreativno su ih predstavili učenici iz Zvečana, Niša, Beograda, Kikinde, Sombora, Zrenjanina, Novog Sada, ali i iz  Banja Luke -Republike Srpske i Mađarske.

Prema odluci stručnog žirija, pobednik festivala je ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Zvečana, najbolji muzički nastup imala je ekipa koju su činili Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Vlahović” i Osnovna škola „Sonja Marinković”, iz Beograda, a nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je ekipa naše škole i OŠ „Ivo Lola Ribar”, iz Sombora. 

Ovaj uspeh na koji smo izuzetbno ponosni, samo je još jedan dokaz  višedecenijske saradnje naše dve škole  na uvođenju inkluzije u obrazovanju kao i razvoju inkluzivne  kulture.

Zahvaljujemo svima na podršci i radujemo se novim izazovima…