Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je u našoj ustanovi obeležen nizom aktivnosti. Udruženje za pomoć MNRO je organizovalo radionice u našoj školi i u prostorijama Udruženja u saradnji sa našim nastavnicima, vaspitačima i defektolozima. Tim povodom učenici naše škole, kao i korisnici Dnevnog boravka imali su priliku da se druže i stvaraju zajedno sa učenicima osnovnih i srednjih škola  iz Sombora i okoline.

Unutar naše ustanove, a  u okviru stimulativnog plana i programa podrške učenicima sa smetnjama u razvoju, organizovane su radionice, povodom obeležavanja ovog važnog datuma, kako u objektu škole na Apatinskom putu, tako i u objektu u ulici Radoja Domanovića .

Takođe, bili smo gosti ljubaznim učenicima i njihovim nastavnicima u OŠ” Mladost” u Prigrevici i tom prilikom smo realizovali  pokaznu radionicu u kojoj smo izrađivali malo drugačije novogodišnje ukrase, radili sa različitim materijalima i priborom, a radove iz UZ ” Pčelica” predstavili smo na prodajnoj izložbi u holu škole.

Kroz ove aktivnosti podsetili smo na jednakost, uvažavanje i prihvatanje. Mnoštvo različitih aktivnosti doprinelo je lepoj atmosferi i dobrom raspoloženju i još jednom nas podsetilo  da smo zajedno jači i da u različitostima treba uživati.

 

Kuglanje na nivou parlamenata srednjih škola

30.11.2022.

Naši osnovci i srednjoškolci su se družili sa učenicima parlamentarcima iz Srednje škole ” Sveti Sava ” i  Gimnazije ” Veljko Petrović” u kuglani „Bowling Stones“ u Somboru, a u organizaciji Udruženja za pomoć MNRO.

 

 

Nauči me – naučiću te

30.11.2022.

Učenici OŠ”Nikola Vukićević” i učenici naše škole, u prostorijama Udruženja za pomoć MNRO, uživali su u druženju i naučili mnogo toga o šivenju, radu na razboju, a pravili su i  novogodišnje ukrase.

 

 

Izrada novogodišnjih ukrasa u Domu škole

1.12.2022.

Udruženje za pomoć MNRO nas je ponovo povezalo sa učenicima Gimnazije “Veljko Petrović” iz Sombora. U radionici su zajedno sa gimnazijalcima, naši učenici, koji borave u Domu škole, pravili zanimljive novogodišnje ukrase i uživali u druženju.

 

Tematske radionice

2.12.2022.

Još dve radionice u organizaciji Udruženja za pomoć MNRO,  na kojima su ugošćeni učenici OŠ “Ivo Lola Ribar”. Radionice su odrzane u prostorijama naše škole, a učestvovali su naši najmlađi učenici, kao i korisnici Dnevnog boravka.

 

Radionice u okviru stimulativnog plana i programa podrške učenicima sa smetnjama u razvoju

2.12.20222.

U organizaciji nastavnika škole, naši najmlađi učenici su učestvovali u kreativnoj radionici, dok su  srednjoškolci, koji pohađaju smer servir, sa starijim osnovcima pravili  poslastice u trpezariji škole.

 

 

” Ravnopravnošću do zajedničkih ciljeva”

5.12.2022.

Poslednja u nizu radionica organizovanih od strane Udruženja za pomoć MNRO, a u saradnji sa Gimnazijom “Veljko Petrović” , Srednjom medicinskom školom “Dr.Ružica Rip” i našom školom – Fokus grupa na temu ” Ravnopravnošću do zajedničkih ciljeva”.

 

 

Pokazna radionica Učeničke zadruge „Pčelica“

7.12.2022.

Naše aktivnosti smo završili gostujući u OŠ” Mladost” u Prigrevici. Realizovali smo pokaznu radionicu u kojoj smo izrađivali malo drugačije novogodišnje ukrase, radili sa različitim materijalima i priborom.   

                                                                   Radove iz UZ  “Pčelica” predstavili smo na prodajnoj izložbi u holu škole.