Da je naša nada u dobrotu ljudi i njihovu  brigu opravdana, dokazali su nam naši prijatelji iz Svetske organizacije za prirodu ( WWF) i kolektiv kompanije GDi Solution .

U zajedničkom poduhvatu  organizacije za zaštitu prirode WWF, zaposlenih u GDiSolution, učenika i nastavnika naše škole zasađen je voćnjak pod imenom ” Šuma hrane”  .

Ovaj voćnjak  sadrži 50 sadnica voća, začinskog i medonosnog bilja koje je zasađeno po principu permakulture i regenerativne poljoprivrede.

Kroz boravak u  ovom voćnjaku naši učenici i korisnici Dnevnog boravka   moći će da provode kvalitetno vreme, u kome uče, druže se, igraju se i opuštaju .

Naš voćnjak krase desetine sadnica šljiva, višanja, breskvi, zove, lavande, ruzmarina, katalpe, ribizle, ogrozda, aronije koje će u sinergiji pomagati jedne drugu i tako same održavati svoj ekosistem.

Pored ovog čarobnog voćnjaka  nabavkom i donacijom semena, materijala i alata potrebnog za rad u voćnjaku, bašti stakleniku, značajno je unapređen naš rad u akcijama koje se odnose na praksu naših srednjoškolaca  i  na  aktivnosti na polju zaštite životne sredine.

Pored obezbeđivanja sredstava za realizaciju ovih aktivnosti ,kompanija GDi Solutio i ove godine obezbedila je novogodišnje paketiće za svu našu decu i mlade.